Sandviks IK´s fotbollssektion
 
Herrar Div 3
Sandviks IK fyller 112 år!
2017-07-07 07:07, Herrar Div 3
Idag hissar vi flaggorna för Sandviks IK som fyller 112 år! Ta gärna del av vår stolta historia, klicka här. Där kan ni bl.a. läsa om när SIK som första Norrlandslag spelade match på Nationalarenan då man mötte AIK i kvartsfinal i Svenska cupen. 
Sportswik ny officiell app för Västerbottensfotbollen
2017-05-16 07:21

Västerbottens Fotbollförbund har inlett ett samarbete med Sportswik med målet att öka bevakningen och intresset kring alla serier och matcher i Västerbottensfotbollen.

 

I Sportswik-appen finns en snabb och enkel liverapportering av mål och matchhändelser och alla på matchen kan bidra med bilder, videoklipp, intervjuer, kommentering och hejarop. Varje serie har sin egen sida och där samlas all matchbevakning, bilder och filmer tillsammans med spelprogram, tabeller mm vilket gör att alla serier kan få en bevakning i klass med den som finns för Allsvenskan!

 

Rapporteringen från alla serier samlas på den nya siten www.sportswik.com/vasterbottensff  

 

Vi vill att hemmalaget ansvarar för liverapportering av mål och matchhändelser. Eftersom tränare har ofta fullt upp under matcherna, se till att engagera lagledare, skadade spelare, eller någon förälder att vara ert lags reportrar på matchen. Det tar bara några sekunder att rapportera ett mål eller kort, och alla som kan fota, filma och skriva ett sms på sin telefon blir enkelt en bra rapportör på Sportswik. 

 

Inom kort kommer alla ledare att få ett mail med en länk för aktivering av sitt lag i Sportswik-appen. Får lagets ledare inget aktiveringsmail beror det på att laget saknar kontakt-uppgifter i Fogis. Då går ni in i Fogis och uppdaterar era kontaktuppgifter, eller tar kontakt med ert föreningskansli så hjälper de er. Sedan mailar ni support@sportswik.com och anger serie och lagnamn så skickas ert aktiveringsmail.

 

Ju fler som fotar, filmar och hejar och bidrar till bevakningen, ju roligare blir det! Så peppa spelare och ledare att ladda ner appen, koppla sig till ert lag, och bjuda in nära, kära och supportrar som kan vilja följa er framfart på planen.

Kolla in instruktioner för att aktivera här.


Föreningskläder 2017
2017-05-09 21:42
Nu finns vår nya föreningsprofil framtagen av Intersport. Ni hittar den under fliken dokument. I dokumentet hittar ni även det rabatterade klubbpris som ni får betala. Kontakta föreningsavdelningen på Intersport för egen beställning.
Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå
2017-03-10 19:34

Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå

 

Tillsammans med Umeå FC, SISU Idrottsutbildarna och Västerbottens fotbollsförbund samt sex Umeå-föreningar satsas det nu stort med målet att utbilda tränare och ledare i Umeå-området.

 

Idag upplever många klubbar i Umeå att det är svårt att rekrytera nya tränare och ledare till sina verksamheter. Detta tillsammans med att många ungdomar byter förening i unga år i hopp om att det finns en bättre utvecklingspotential på ”andra sidan” har nu lett till att Umeå FC, SISU, Västerbottens Fotbollsförbund tillsammans med sex Umeå-föreningar (GUIF, Mariehems SK, Sandviks IK, Tegs SK, Ersmarks IK och Spöland/Vännäs) gör en gemensam satsning.

– Vi hade flertalet träffar med Umeås stadsdelsföreningar under fjolåret och då diskuterade vi bland annat dessa frågor, berättar Jeglertz och fortsätter:

– Dessa möten ledde bl a till att vi nu startar detta projekt och sex föreningar har valt att gå med, som stötas genom Idrottslyftet, det första året och vi tycker är väldigt glädjande!

Vad innebär projektet rent konkret?

– Att vi i Umeå FC tillsammans med SISU och VFF ska implementera Svenska Fotbollsförbundets nya spelarutbildningsplan i dessa sex föreningar. Vi snackar vi ett omfång på ca 400-500 stycken ledare sammanlagt som ska utbildas, berättar Jeglertz och tillägger:

– Alla ledare kommer att utbildas vid åtta tillfällen under året där de är uppdelade utifrån vilken spelform deras lag spelar, alltså 5-manna, 7-manna eller 9/11-manna. Spelarutbildningsplanen ligger som bas i utbildningen men även en stor del kommer att läggas vid ledarskap och vilka utmaningar och möjligheter som finns som ungdomsledare i Umeå idag.

Det är just Andrée Jeglertz från Umeå FC:s sida som är projektansvarig, där han tillsammans med åtta utvalda ledare kommer att hålla i utbildningarna under året.

– Målet är att fler ledare känner sig tryggare i sina roller och fortsätter längre med sina uppdrag samt att alla ungdomar ges en bra utbildning. I längden ger detta också förhoppningvis fler ungdomar som fortsätter med sin fotboll längre.

Just att utbilda ledare känner Jeglertz att det finns ett stort behov av i Umeå.

– Det finns duktiga och ambitiösa tränare och ledare i Umeå, men just nu är det för få. Nu vill vi få fler utbildade ledare vilket också gör att oavsett vilken förening ungdomarna spelar i eller vart man bor får de en bra utbildning och möjligheter att nå sina drömmar inom fotboll, avslutar Jeglertz.

Första träffen äger rum den 27/3 med en föreläsning av Andrée Jeglertz och handlar om ”motiverande ledarskap”

 

Anmälan till respektive utbildningstilfälle sker genom ufc.se fr om 13/3.

 

Herrar Div 3
Stötta Sandviks IK genom Gräsroten
2016-11-15 17:39, Herrar Div 3

Sandviks IK vill rikta ett stort TACK till alla ni som valt att stötta SIK genom Svenska Spels projekt Gräsroten. Projektet innebär att de personer som spelar via Svenska Spel väljer max tre föreningar de ska stödja. Totalt delar spelbolaget sedan ut 50 miljoner till föreningarna i Sverige. Gräsroten 2016 gav Sandviks IK totalt 15.761 kr (plats nr 17 i Västerbotten).


Tack alla ni som redan registrerat er och ni som missat detta registrera er via länk nedan. Ett tips är att tex registrera sig på SIK Huvudförening, SIK Fotboll och SIK Friidrott dvs 3 x SIK :)


Gräsroten SIK Huvudförening


Gräsroten SIK Fotboll


Gräsroten SIK Friidrott


Det går självklart även bra att registrera sig i spelbutik. Stort TACK för att ni stödjer Sandviks IK!

Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 20/08 11:20 
Sandviks Idrottsklubb, 10/03 19:30 
Sandviks Idrottsklubb, 07/03 19:46 
Sandviks Idrottsklubb, 02/02 17:54 
Sandviks Idrottsklubb, 17/01 19:09 
Sandviks Idrottsklubb, 27/08 10:57 
Sandviks Idrottsklubb, 09/07 23:04 
Sandviks Idrottsklubb, 08/05 13:02 
Sandviks Idrottsklubb, 09/04 16:33 
Sandviks Idrottsklubb, 14/03 17:25 
Sandviks Idrottsklubb, 16/02 11:08 
Sandviks Idrottsklubb, 06/10 21:17 
Sandviks Idrottsklubb, 07/07 07:00 
Sandviks Idrottsklubb, 10/06 18:07 
Sandviks Idrottsklubb, 28/04 22:02 
Sandviks Idrottsklubb, 28/04 20:44 
Sandviks Idrottsklubb, 15/02 16:12 
 
Sponsorer
 
Skärgårdstandläkarna
 
Kakelhuset