Välkommen till Sandviks IK Herrar

Nattsvart mot Heden
2017-06-22 21:44
Sandviks IK förlorade torsdagens hemmamatch mot Hedens IF med 0-2 (0-1). Säsongens bästa match (Kiruna borta) följdes av säsongens sämsta. Inte så mycket att säga, Heden var betydligt hungrigare än SIK och gjorde mål på sina få chanser. En match att glömma, bara att ladda om till nästa helg då serien vänder och SIK ställs mot Notviken borta. Då krävs det en betydligt bättre insats av svartgult.
Inför SIK - Hedens IF
2017-06-21 12:00
Imorgon torsdag är det dags för vårsäsongens sista hemmamatch då Sandviks IK tar emot Hedens IF. Avspark på Storsjö Arena kl 19:30.

Morgondagens motståndare har precis som SIK haft problem med målfabrikationen under vårsäsongen. Endast sex gjorda mål under de första tio omgångarna samtidigt som man släppt in 23. Totalt har det blivit sex poäng vilket ger en 12:e plats i tabellen. Samtliga av dessa poäng har plockats på hemmaplan.

Enligt rapporter gjorde Heden en riktigt bra match sist då man kryssade (0-0) hemma mot serieledarna IFK Kalix. Laget är i stort poängbehov och lär sälja sig dyrt.

Sandviks IK kommer från en mycket stark bortaseger mot Kiruna FF (1-4) och har gott självförtroende inför morgondagens match. Äntligen lossnade det framåt med fyra gjorda mål.

Kom och heja fram SIK i vårsäsongens sista hemmamatch, Sandviks IK - Hedens IF torsdag den 22/6 kl 19:30 på Storsjö Arena. Välkomna!

Bragdseger på Lombia!
2017-06-17 15:11
Sandviks IK bortabesegrade under lördagen Kiruna FF med hela 4-1. En mycket starkt insats mot seriens kanske starkaste hemmalag. Målskyttar Viktor Ström 2, Ludvig Brännström och Max Lundqvist

SIK ställde upp med följande lag: M Brändström-Nyström - J Lundqvist, E Rönnholm, D Eriksson, J Stenvall - M Lundqvist, P Lundgren, L Brännström, V Ström - F Brändström-Nyström, J Forsgren. Ersättare: S Panahi.

Hemmapubliken hade knappt bänkat sig innan SIK tryckte gasen i botten. Svartgult hade nämligen bestämt sig för att plocka med sig samtliga tre poäng hem. Viktor Ström inledde målskyttet redan i matchminut sex och gav bortalaget den viktiga ledningen. Bara fyra minuter senare var det dags igen då samma spelare utökade bortaledningen till 0-2. En riktig drömstart av SIK.

Kiruna kunde dock svara och reducera till 1-2, då hade det gott knappa kvarten. Ett riktigt målfyrverkeri. Några fler mål blev det inte under den första halvleken utan lagen gick till pausvila med ställningen 1-2. En mycket bra första halvlek av SIK.

I den andra halvleken fick Kiruna jaga kvittering med SIK spelade mycket säkert och kontrollerade matchen. I den 84:e minuten satte Ludvig Brännström viktiga 1-3 och matchen kändes avgjord. På stopptid kunde Max Lundqvist sätta spiken i kistan till 1-4 vilket också blev slutresultat.

Sammanfattningsvis årets bästa match av SIK där samtliga gör en fantastiskt stark insats. Extra plus dock till dagens tvåmålsskytt Viktor Ström. Nu laddar vi för nästa uppgift, hemmamatch mot Hedens IF torsdag den 22/6 kl 1930 på Storsjö Arena.
Inför Kiruna FF - SIK
2017-06-16 12:00

Redan under fredag eftermiddag sätter sig Sandviks IK på bussen på väg till säsongens längsta bortamatch. SIK gästar Kiruna FF och matchen spelas lördag den 17/5 kl 13:00 på Lombia.

Kiruna FF är ett erkänt mycket starkt hemmalag och har under säsongens fem hemmamatcher vunnit fyra och förlorat en (premiären mot Bergnäset 0-3). Sedan premiären har man alltså fyra raka hemmasegrar med 17-1 i målskillnad. Som sagt ett hemmastarkt lag milt uttryckt.

Kiruna parkerar efter nio omgångar på fjärde plats i tabellen med 14 poäng. Lagets två bästa målskyttar är den brittiska duon Adam Johnson (7 mål) och Gibson Bardsley (6 mål). Två spelare som svartgult definitivt måste se upp med. Lagets tredje britt är ingen mindre än Kieren Conibear-Thraten med tre säsonger i den svartgula tröjan. Nu ledar han alltså Kirunas försvar efter att tidigare representerat Gällivare Malmberget FF och Bodens BK. Ett kärt återseende för en gamal publikfavorit på Sandviks IP.

Förra gången dessa två lag möttes var säsongen 2013 även då i den norra trean. SIK segrade (2-1) hemma och kryssade (2-2) borta. Två jämna och tuffa matcher, det lär nog bli lika tufft denna gång.

SIK åker alltså upp till Kiruna redan fredag eftermiddag för att få en optimal uppladdning inför säsongens kanske tuffaste bortamatch. Åter i laget är Per Lundgren och Jonatan Stenvall så truppen är bredare än på länge. Räkna med ett heltaggat SIK!

Kiruna FF - Sandviks IK, lördag den 17/6 kl 13:00.

Uddamålsförlust mot serieledarna
2017-06-11 18:58
Sandviks IK förlorade dagens tuffa bortamatch mot serieledarna IFK Kalix med 1-0 (0-0).

SIK ställde upp med följande lag: M Brändström-Nyström - Darstedt, J Lundqvist, E Rönnholm, S Panahi - J Bronemo, Eriksson, M Lundqvist, L Brännström - F Brändström-Nyström, Forsgren. Ersättare: S Eklund, E Nilsson, M Hällgren.

SIK visade som vanligt upp ett mycket stabilt försvarsspel där samtliga gjorde en jättebra kämpainsats. Kalix hade mer boll vilket var förväntat med SIK hade bra koll på motståndarna. Första halvlek slutade 0-0.

I början av andra halvlek hade SIK ett gyllene läge att ta ledningen två gånger om med hemmalagets målvakt kunde stå emot. Istället kunde Kalix i den 60:e minuten sätta 1-0 och det var uppförsbacke. SIK gick ner på tre backar men orkade inte riktigt ända fram. Matchen slutade 1-0 till Kalix.

Samtliga i svartgult förtjänar beröm för sin kämpainsats där vi plussar lite extra för Max Brändström-Nyström. Nu tar vi nya tag i bortamatchen mot Kiruna kommande helg.
Tor 22/6 19:30
Lör 17/6 13:00