Välkommen till Sandviks ungdomssektion.

Registerutdrag från belastningsregistret
2020-01-30 08:20

Från och med 1/1 2020 är barnkonventionen lag och som ett led i detta kräver Riksidrottsförbundet att alla föreningar begär in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister från alla sina ledare.

Rent praktiskt går ni in via länken ovan och följer instruktionerna. Efter ca två veckor kommer ni att få ett registerutdrag hemskickat. Detta kuvert ska sedan lämnas i postlådan på Sandviks IP, kuvertet kan vara öppnat. Vi vill att ni lämnar in kuvertet senast 25/3.

Vi i ungdomssektionen kommer sedan att dokumentera i vårt medlemsregister att vi tagit emot utdraget. Därefter kommer utdraget att lämnas åter till respektive ledare, utdragen kommer alltså inte att arkiveras av Sandviks IK.

Detta är alltså något vi gör för att säkerställa en trygg förening för alla. Hoppas på allas förståelse för detta.

Vid frågor kontakta ordföranden i ungdomssektionen, Erik Lindström.

Värdegrund Sandviks IK
2019-05-27 11:46
Sandviks IK följer den värdegrund som Svenska Fotbollsförbundet antagit.

Läs mer om vad denna innebär;

Sandviks IK
Ungdomssektionen
Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå
2017-03-10 19:36

Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå

Tillsammans med Umeå FC, SISU Idrottsutbildarna och Västerbottens fotbollsförbund samt sex Umeå-föreningar satsas det nu stort med målet att utbilda tränare och ledare i Umeå-området.

Idag upplever många klubbar i Umeå att det är svårt att rekrytera nya tränare och ledare till sina verksamheter. Detta tillsammans med att många ungdomar byter förening i unga år i hopp om att det finns en bättre utvecklingspotential på ”andra sidan” har nu lett till att Umeå FC, SISU, Västerbottens Fotbollsförbund tillsammans med sex Umeå-föreningar (GUIF, Mariehems SK, Sandviks IK, Tegs SK, Ersmarks IK och Spöland/Vännäs) gör en gemensam satsning.

– Vi hade flertalet träffar med Umeås stadsdelsföreningar under fjolåret och då diskuterade vi bland annat dessa frågor, berättar Jeglertz och fortsätter:

– Dessa möten ledde bl a till att vi nu startar detta projekt och sex föreningar har valt att gå med, som stötas genom Idrottslyftet, det första året och vi tycker är väldigt glädjande!

Vad innebär projektet rent konkret?

– Att vi i Umeå FC tillsammans med SISU och VFF ska implementera Svenska Fotbollsförbundets nya spelarutbildningsplan i dessa sex föreningar. Vi snackar vi ett omfång på ca 400-500 stycken ledare sammanlagt som ska utbildas, berättar Jeglertz och tillägger:

– Alla ledare kommer att utbildas vid åtta tillfällen under året där de är uppdelade utifrån vilken spelform deras lag spelar, alltså 5-manna, 7-manna eller 9/11-manna. Spelarutbildningsplanen ligger som bas i utbildningen men även en stor del kommer att läggas vid ledarskap och vilka utmaningar och möjligheter som finns som ungdomsledare i Umeå idag.

Det är just Andrée Jeglertz från Umeå FC:s sida som är projektansvarig, där han tillsammans med åtta utvalda ledare kommer att hålla i utbildningarna under året.

– Målet är att fler ledare känner sig tryggare i sina roller och fortsätter längre med sina uppdrag samt att alla ungdomar ges en bra utbildning. I längden ger detta också förhoppningvis fler ungdomar som fortsätter med sin fotboll längre.

Just att utbilda ledare känner Jeglertz att det finns ett stort behov av i Umeå.

– Det finns duktiga och ambitiösa tränare och ledare i Umeå, men just nu är det för få. Nu vill vi få fler utbildade ledare vilket också gör att oavsett vilken förening ungdomarna spelar i eller vart man bor får de en bra utbildning och möjligheter att nå sina drömmar inom fotboll, avslutar Jeglertz.

Första träffen äger rum den 27/3 med en föreläsning av Andrée Jeglertz och handlar om ”motiverande ledarskap”

Anmälan till respektive utbildningstilfälle sker genom ufc.se fr om 13/3.