Sandviks IK´s fotbollssektion

SvFF:s riktlinjer – justering gällande publik
2020-08-12 08:33
Svenska fotbollsförbundet har nu uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronapandemin. Noterbart är att föreningar kan släppa in publik om Max 50 personer förutsatt att föreningen kan följa gällande rekommendationer kring smittspridning och social distansering. Mer om detta hittar ni här
Ingen publik på matcher
2020-06-11 13:29
Förra veckan hävde regeringen och Folkhälsomyndigheten de reserestriktioner som hittills gällt under coronaepidemin. Det betyder att fotbollssäsongen kan börja för alla lag och föreningar från och med den 14 juni. Men SvFF rekommenderar även fortsättningsvis att ingen publik ska närvara under arrangemangen/matcherna.

Detta gäller alla förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget eller matchen. Och det gäller på alla nivåer – från de yngsta barnen till de professionella i högsta serierna.

Mer om detta hittar ni här
Uppdatering ang Klubbstugan
2020-05-23 08:00
Efter att Klubbstugan varit helt stängd under ett par veckor är den nu ”öppen”. Pga rådande pandemi får dock ingen omklädning ske i lokalen. Detta förbud gäller även för större möten/sammankomster. Beslutet gäller tillsvidare.
Riktlinjer vid matcharrangemang
2020-04-27 08:36

Som ni vet så kommer alla ungdomsserier att spelas enligt ordinarie spelordning. Dock är det viktigt att själva matcharrangemanget hanteras utifrån den pågående pandemin.

Så här säger Svenska Fotbollsförbundet;

SvFF rekommenderar

SvFF rekommenderar Sveriges fotbollsföreningar att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.
Med detta ser vi gärna att er Matchvärd, som tar emot hemmalag och domare, kan via appen "Min Fotboll" filma matchen så kan publiken se den hemmavid.

Detta innebär alltså att vi vill att föräldrar avstår från att finnas på plats som publik.

Det är här också viktigt att det lag som ska spela eller träna efter en match inte beträder anläggningen förrän lagen som spelar lämnat anläggningen för att undvika att det är för mkt folk samlade.

Avsiktsförklaring övergångar Västerbotten
2020-04-22 18:55

Västerbottens fotbollförbund har arbetat fram ett förhållningssätt som ligger till grund för att stärka samarbetet och dialogen mellan fotbollsföreningar inom Västerbotten, detta rör specifikt övergångar mellan föreningarna i länet.

Sandviks IK ställer sig bakom och skriver under denna avsiktsförklaring, förhållningssättet kommer för gällande övergångar att användas från och med idag onsdag 22 april. Avsiktsförklaringens bakomliggande syfte är att ha kvar så många som möjligt så länge som möjligt inom fotbollen, något som passar mer än väl in i Sandviks IKs förhållningssätt och värdegrund. Detta förhållningssätt vid övergångar blir ytterligare ett tecken i denna riktning.

VFF skriver:

”Övergångar ska ske på ett bra och korrekt sätt, Inga övergångar ska ske utan att båda föreningarna har en dialog med varandra! Att som mottagande förening säga nej till en övergång som görs av fel skäl är att ta ansvar”

Kontaktpersoner för övergångar Sandviks IK:

Seniorlag: Sportchef Anders Hägglund
Ungdomslag: Ungdomssektionens ordförande Erik Lindström

Se kontaktuppgifter under fotbollens startsida, meny till vänster; Kontakt »

Avsiktsförklaring - förhållningssätt vid byte av förening inom Västerbottens fotbollsföreningar; finns i sin helhet under Dokument » i menyn till vänster.

Läs mer om bakgrunden till avsiktsförklaringen här: http://vasterbotten.svenskfotboll.se/overgangar/avsiktsforklaring/

Damer Div 2, 28/09 10:01
Herrar Div 2, 26/09 16:39