SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
F14

Arbetsuppdrag - Information från föräldramötet F 14 Sandvik
2023-05-17 08:06

Hej alla föräldrar!

 

Först en disclaimer, delar av mailet är återvunnet från andra lag i föreningen. Då det är ett långt mail så sammanfattar vi först:

 • Vi behöver tjäna pengar till lagkassan om vi ska kunna åka på cuper

  • Kom in med förslag hur vi kan tjäna pengar (förslag på sponsorer, aktiviteter, jobb) under maj månad.

 • Vi ska sälja Sockgrossisten nu

  • Minst 5 artiklar var, försäljningarna ska vara redovisade till den 29/5. 

  • Katalogerna finns att hämta på onsdagens träning eller på Sjöstigen 13.

 • I juni säljer vi chips

  • 18 påsar var, mer info kommer.

 

 

Här kommer det långa mailet!

 

Utifrån vårt uppdrag om att ta fram info om cuper, ekonomi etc har vi nu kommit upp med ett litet underlag. Det har varit ute på en första remiss hos tränarstaben för att överhuvudtaget säkerställa att vi har tränare som ställer upp om vi vill åka på cuper med våra barn. De är positivt inställda och försäkrar att de är överens och beredda att få ihop tillräckligt med ledare för att klara olika cuper om vi vill göra det. 

 

Varje år bidrar SIK till två små CUP-anmälningsavgifter/lag/år. Resterande cuper får vi betala med lagkassan. De lite större cuperna tar även ut en deltagaravgift som täcker boende på skola/mat/transport etc dessa betalar vi själva, om vi vill åka. Så ett visst mått av arbete måste vi göra per år som lag för att kunna betala detta. Vissa lag finansierar detta genom att ta ut en extra avgift som man bara betalar in istället för att arbeta in pengarna. Lagkassan måste i sig även ha ett visst rörligt kapital så vi kan betala anmälningsavgift mm. 

 

Att åka på Cup är ju lite mer än att bara spela fotboll, det skapar lagkänsla & kan vara en bra morot för att få så många som möjligt att fortsätta träna så länge som möjligt. När vi har pratat om cuper har vi har utgått från att en gemensam lagkassa och ett gemensamt arbete gör att så många som möjligt skall fortsätta spela fotboll/ha möjlighet att delta, vilka spelformer cuperna erbjuder och tidigare erfarenheter från äldre syskon som varit iväg på cuper. Det är svårt att spontanboka en stor cup eftersom boendet för medföljande föräldrar/syskon bokas minst ett år innan så det gäller att vara förberedd och börja planera i tid. 

 

Föräldramöte

På kvällens föräldramöte diskuterade vi vad vi egentligen vill göra och är beredda att ställa upp på för att få ihop pengar. 

 

Frågor som behandlades:

 • Vilka cuper ska vi åka på framöver?

 • Hur mycket jobb är alla beredda att lägga ner för att våra tjejer ska få åka?

 • Vill vi kunna betala in en avgift istället för att jobba in pengar?

 

Vi landade i:

 • Alla får hjälpa till att komma på aktiviteter som gör att vi kan samla in pengar. Vi tror att en blandning mellan att sälja och att jobba är bra. Maila Bettan och Linda med förslag. Det vore bra om vi kunde få tag på några sponsorer eller aktivitets-jobb. 

 • Vi rivstartar med försäljning från Sockgrossisten. Alla ska sälja minst 5 artiklar var. Då vi tjänar 30% av försäljningen tror vi att vi kommer dra in en del på detta. 

  • Sista datum för försäljningen är 29/5 och då ska all försäljning vara registrerad.

  • Bettan tar med kataloger på onsdagens träning. Är ni inte där så kan katalogen hämtas på Sjöstigen 13 enligt ök. 

  • Man kan med lätthet lägga upp en länk på sociala medier och sälja så. Ni som försäljare kommer få allt som beställts via er, hemskickat till er, förpackat i paket per köpare.

 • I början av juni kommer vi också sälja chips.

  • Vi meddelar när de kommit och alla ska sälja en låda var (18 påsar)

 • Vi vill att så många barn som möjligt kan vara med på jobbaktiviteterna då detta skapar lagkänsla. Med det sagt förstår vi att alla har olika förutsättningar så vi tar gärna ett snack med er har önskemål.

 

Cuper

Jocke har suttit och räknat och tagit fram ett förslag med dyra cuper och ett med billigare. Antagen plan är att vartannat år hålla sig i Umeå med omnejd och vartannat så åker vi på cup. 

 

Priserna är ungefärliga och innefattar:

 • boende på skola för ledare och spelare 

 • buss inom cupområdet

 • deltagaravgift 

 • mat

 

2023

 

Mellanår, dvs cuper i närområdet (Röbäck cup, Umeå fotbollsfestival, Sävar cup) som klubben ersätter för. Tid för att jobba ihop pengar. 

 

2024 

 

Billigare alternativ:

 

Lappland Soccer Cup

Alla lag garanteras 5 matcher fördelat på alla tre cupdagar med match fredag, lördag och söndag. Kostnad 800 kr per person. 

 

Erbjuder deltagande lag möjlighet att boka boende (inklusive mat) för spelare och ledare under cupen. Lagen inkvarteras då i närliggande skolor med gångavstånd till spelplanerna på Tannenområdet. Måltiderna serveras i Tannbergsskolan.

 

Dyrare alternativ:

 

Piteå Summer Games

Turneringen spelas i gruppspel där de bästa lagen ur varje grupp går vidare till ett slutspel. Vi garanterar minst fyra matcher för samtliga lag

 

Alla lag som väljer att bo i Piteå Summer Games regi löser en deltagaravgift. Kostnaden är 1300 kr per person (spelare och ledare). (Boende på skola eller liknande, Åtta måltider (fredag frukost till söndag lunch) Gratis transporter med turneringsbussarna (fredag morgon till söndag eftermiddag)

 

2025

 

Mellanår, dvs cuper i närområdet (Röbäck cup, Umeå fotbollsfestival, Sävar cup) som klubben ersätter för. Tid för att jobba ihop pengar.  

 

2026

 

Billigare alternativ:

Piteå Summer Games

 

Dyrare:

 

Storsjöcupen Östersund

Storsjöcupen är en fotbollsturnering för flickor och pojkar i åldrarna 10-16 år.

 

Tävlingen inleds med ett gruppspel. Lagen delas in i grupper om fyra till fem lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel.

 

Kostnad: 1950 kr per deltagare (Logi 5 dagar/4 nätter12 st måltider, Fria resor med buss, Invigning och disco)2027

 

Mellanår, dvs cuper i närområdet (Röbäck cup, Umeå fotbollsfestival, Sävar cup) som klubben ersätter för. Tid för att jobba ihop pengar. 

 

2028

 

Billigare alternativ:

 

Wasa cup

De deltagande lagen i de olika klasserna delas upp i grupper som spelar en enkelserie där alla möter alla. Kostnad 1200 kr/person inkl logi och mat.

 

Dyrare alternativ:

 

Gothia cup

Tävlingen inleds med ett gruppspel. Lagen delas in i grupper om fyra till fem lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till B-slutspel.

 

Samtliga boende spelare och ledare betalar en boendekostnad och en deltagaravgift. I kostnaden ingår Gothia Card och 18 måltider (frukost, lunch och middag) I Göteborg 3000 kr/person inkl logi och mat.

 

Sammanfattat blir summorna, per spelare givet att vi är 30 spelare som deltar:

 

 

 

Väl mött

Bettan och Linda


Nyhetsarkiv
Umeå IK Cupen 20242024-04-07 20:50
Fotbollsäsongen 20242024-02-26 20:00
Röbäckscupen 10-11/62023-06-08 09:21
Sammandrag Lycksele 4/62023-06-02 20:55
Sandviksdagen 27/82022-08-09 19:09
Umeå Fotbollsfestival 2022-07-25 15:53
Viktiga datum 2022 2022-05-22 21:43
 
Vi stöttar Sandviks IK