SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
P08

Rapport Från P08
2021-06-07 17:07

Sedan träningsstart efter påsk märks sakta men säkert den träningskultur som byggts upp i laget än mer tydligt. En träningsvillig grupp pojkar/ungdomar som har hög träningsnärvaro där glädjen är central, något som har fått ringar på vatten effekter. Detta tar sig i uttryck i att P08 har ökat sin träningsgrupp med 3 nya spelare, vilket är angenämt. Det är helt enkelt roligt att komma till träningarna. Kristofer Videhult, en av lagets fyra ledare konstaterar “Att de väljer att börja spela fotboll vid 13-års ålder tyder väl på att vi gör någonting rätt i alla fall”  

 

Vidare beskrivs läget i laget som bra och återigen poängteras målet med träningen, “att ha roligt för fotboll är ju det roligaste som finns och så länge just det (att ha roligt) driver killarna att komma till träningen så finns goda förutsättningar för att de utvecklas samt att de fortsätter spela fotboll lång tid framöver” berättar ledarna. 

 

Att spelarna inte bara blivit äldre utan även tagit steg i sin utveckling märks på träningarna på ett annat sätt än förut, rent fotbollsmässigt är det väldigt positivt som förankrar den känslan som finns i gruppen. “de (spelarna) ställer lite högre krav på sig själva men även på sina lagkamrater” berättar Kristoffer 

  

Till skillnad från många andra lag så brukar målvaktsfrågan vara ett stort frågetecken men denna problematik känner sig inte SIK P08 igen sig i något som är är värt att lyfta fram. Det är ofta att det är 3 olika målvakter som vaktar lagets målbur under matcherna och på målvaktsträningen på träningarna är det upp emot 6-8 stycken som är med. Kristoffer berättar med glädje att ”intresset att stå i kassen är stort.” 

 

Förväntningarna på säsongen grundar sig i att fortsätta utvecklas individuellt. Där ingår det tekniska, fysiska och numera även taktiska aspekter. Fullt fokus ligger på seriespelet med matcher varje helg och nu när laget spelar 9-manna så blir det mer likt ”riktig fotboll” då offsideregeln kommer in i spelet och gör det lite svårare både anfallsmässigt såväl som försvarsmässigt. 

 

Ledarna berättar att “Kollektivt försvarsspel är något som vi pratar om på träning men inget som vi direkt tränar på. Vi har också en tydlig målsättning att laget ska spela en anfallsinriktad, passningsorienterad fotboll där vi hela tiden försöker vara kreativa i våra lösningar. Där tycker vi att vi har kommit en god väg” 

 

Det negativa “Det tråkiga är väl att vi inte få ha publik även om många tittar på från andra sidan staketet. I tillägg har vi inte kunnat ha möten med vårdnadshavare som vi brukar ha i början och slutet av säsongen” förklarar ledarteamet. Gällande Covid-19 så har den rådande pandemin inte stört i större utsträckning, laget har hela tiden varit tydlig med vikten av att stanna hemma vid symptom, inte dela vattenflaskor osv.

 

Avslutningsvis konstaterar Kristoffer “Det ska vara och är roligt att se när SIK P08 spelar fotboll.” 


SIK Media

Upphovsrätt 2021 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se


Nyhetsarkiv
Rapport Från P082021-06-07 17:07
 
Vi stöttar Sandviks IK