SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
Herrar Div 2

 
Kontrakt säkrat för 2023
2022-10-08 19:37

Efter ett drama hemma på Sandviks IP vänder vi underläge 0-1 till seger med 2-1 mot Ytterhogdals IK i herrarnas div 2 Norrland. Lewis Nihorimbere gör båda målen för svart-gult. Därmed är vi klara för spel i div 2 Norrland även säsongen 2023!

 

FORZA SIK 💪🖤💛

 

 

SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Inför SIK - IFK Östersund
2022-09-30 18:37

Ny månad och vi går in i de tre sista omgångarna där allt kommer att avgöras och imorgon Lördag den 1 oktober fortsätter Sandviks IK sin jakt på poäng för att även 2023 spela i division 2 Norrland. Matchen spelas kl 15:00 på Sandviks IP och vi hälsar gästande IFK Östersund varmt välkomna.  

Hemmaborgen Sandviks IP håller extra långt öppet i år, det får vi tacka vår eminenta planskötare för och den fina planen har även gett goda intryck i prestationerna. SIK Herr är starka på hemmaplan och imorgon väntar ett IFK Östersund som har gjort en okej säsong och ligger på en sjätteplats i tabellen. När lagen möttes senast så slutade det i hemmaseger för morgondagens gäster med 2-0. Vi får hoppas att trenden med hemmavinster fortsätter. 

Sandvik som för två helger sedan slog starka och uppflyttningsjagande Friska Viljor vet vad som gäller även om senaste matchen slutade i förslust, då mot Älgarna från Härnösand som var starkare och vann med 3-1. SIK Herr form under året har varit till och från, till viss del så klart beroende på en skadedrabbad trupp men även när laget har haft fulltrupp så har laget inte regelbundet kunnat hålla i en god form över flera matcher. Att studsa tillbaka till vinnarspåret eller i alla fall poängspåret är något som SIK gjort flertalet gånger under säsongen, lärdomar från att slå i underläge och när det väl gäller är viktiga inför matchen imorgon. 

En vinst imorgon kan vara väldigt betydande då konkurrenterna i botten möter tuffa topplag, kan SIK ta sig an matchen på samma sätt som de senaste hemmamatcherna på SIK IP så finns det goda möjligheter till poäng. Med ett rappt spel och aggressivt försvarsspel så kan SIK hitta en struktur som ger ett lugn, att vara noggranna i uppspelsfas är alla viktiga aspekter inför matchen 

Publikinfo: 

Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkomna

Sandviks IK - IFK Östesund Lördag den 1 Oktober kl 15:00 Sandviks IP 

SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Inför SIK - Friska Viljor
2022-09-16 17:30

Imorgon Lördag den 17/9 fortsätter Sandviks IK sin strid för att även 2023 spela i division 2 Norrland och det är starka Friska Viljor från Ö-vik som kommer på besök. Matchen spelas kl 15:00 på Sandviks IP  

Senaste hemmamatch mot IFK Luleå slutade i förlust men resultatet speglade inte matchbilden där det även går att argumentera för en straff som inte domaren konstigt nog inte tilldelade hemmalaget, ett oavgjort resultat hade varit det rättvisa. Efter några tunga resultat på slutet har SIK tappat i tabellen och vi hittar nu svart-gult under kvalstrecken med sämre målskillnad än Bergnäsets AIK som är snäppet vassare.

Bortamötet slutade i seger för Friska Viljor med 4-1 och sedan har Ö-vikslaget fortsatt att imponera och ligger numera på positiv kvalplats med 49 poäng och Friska är det lag som under året gjort mest mål framåt i herrarnas division 2 Norrland. SIK kommer att få möta ett hungrigt lag som har en teoretisk chans att nå första platsen. Det har spekulerats på sina håll och kanter att det är konstigt att SIK spelar på sin hemmaborg, undra om det börjar bli lite nervöst i toppen av tabellen i och med att IFK Luleå är hack i häl där uppe.

Sandvik ställer upp med god intention, en tro på att laget ska ta sig ur den svåra situation laget har satt sig själva i. Med fem matcher och 15 poäng kvar att spela om så finns det fortfarande goda möjligheter att visa hur bra skärgårdens stolthet faktiskt är.  

Matchen imorgon lördag kommer troligtvis vara en av årets sista matcher på Sandviks IP, en anläggning som på väldigt många år aldrig varit i bättre skick. Damlaget spelar imorgon söndag som kan vara den allra sista för året.

Passa på att gå ut i regnet och stötta SIK till välbehövliga poäng. 

Publikinfo: 

Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkomna

Sandviks IK - Friska Viljor Lördag den 17 September kl 15:00 Sandviks IP 

SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Inför SIK - IFK Luleå
2022-09-09 14:13

Imorgon Lördag den 10/9 kl 15:00 på Sandviks IP spelas det hemmamatch igen och det är IFK Luleå som åker buss söderut för att möta ett revanschsuget SIK Herr. Efter några tunga resultat på slutet har SIK tappat i tabellen.

 

Ett uppehåll kan ge mycket, för SIK:s del så har de efterföljande två matcherna resulterat i fyra poäng men sen ville det sig inte riktigt. Tre raka förluster och det som ändå kan anses som SIK: Herr starka sida, försvarspelet, stämmer inte herr. Laget har släppt in 11 mål på dessa tre förluster. Det gäller att den negativa spiral stannar upp och vart annars än hemma på Sandviks IP är än bättre plats för just detta. 

Det återsår sex stycken matcher av herrarnas Division 2 Norrland varav fyra av dessa spelas på hemmaplan, kan SIK med ta med sig första halvlek på Storfors där laget var klart bättre och det var egentligen efter den mycket märkliga utvisningen som matchbilden ändrades. SIK Herr är starka hemma och med lite nytt blod så går laget in ladde för att visa att laget hör hemma i denna serie. 

IFK Luleå ligger på en tredje plats med chans att på positivt kvalspel med 44 poäng på 20 spelade matcher. Filippo Begliardi är Luleås vassate målskytt med 10 gjorda mål. IFK Luleå är ett stabilt lag med endast 16 insläppta mål bakåt vilket innebär att SIK Herr behöver vara vassa i anfallsspelet för att ta hem de väldigt viktiga poängen som kan liggga till grund för överlevnad. 


Publikinfo: 


Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkommna

Sandviks IK - IFK Luleå Lördag den 10 September kl 15:00 Sandviks IP 

SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/3 11:15
0 - 2  
Lör 11/3 13:15
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 21/03 14:16 
Sandviks Idrottsklubb, 10/03 12:30 
 
Vi stöttar Sandviks IK