SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
Herrar Div 2

 
Pressmeddelande 
2024-01-19 09:06

Pressmeddelande 

Sandviks Idrottsklubb drar sig ur div 2 Norrland Herrar 

 

Det krävs en stark ekonomi och en omfattande organisation för att driva ett lag i

division 2 Norrland Herrar. 

Den kostnadsökning som skett de senaste åren slår hårt mot de flesta idrottsklubbar

i landet och så även för Sandviks Idrottsklubb.

För att inte äventyra föreningens ekonomi har Sandviks Idrottsklubb beslutat att

dra sig ur division 2 Norrland Herrar.  

 

Föreningens övriga lag, damer division 2 och herrar division 5, samt föreningens

ungdomslag/-verksamhet påverkas inte av beslutet.

För Sandviks Idrottsklubb är barn- och ungdomsfotbollen, med över 600 aktiva,

föreningens huvudsakliga fokus och kommer så vara även fortsättningsvis.

 

Styrelsen

Sandviks Idrottsklubb

Referat: Sandviks IK - Bergnäsets AIK
Inför SIK - BAIK
2023-10-13 12:00

Fotbollssäsongen 2023 går mot sitt slut och på lördag den 14 okt spelar SIK sista hemmamatchen för säsongen när gästande Bergnäsets AIK kommer på besök, avspark kl 13:00

Lördagens match blir aningen viktigare än planerat, även om SIK till och från presterat rätt bra på planen så har prestationerna typiskt nog inte lett till nödvändiga poäng. Höstdelen av säsongen har präglats av få poäng, något som behöver ta slut för att laget ska kunna andas ut. Senast mot IFK Luleå på bortaplan så hade vi 2-2 till slutminutrarna, att våga när självförtoendet inte är på topp och det är mycket att spela om är svårt men det kommer vara nyckeln på lördag mot Bergnäset. SIK har under säsongen visat upp på en god offensiv såväl mot de "bästa" lagen som mot de "sämre" om vi tittar på tabellen. 


Historisk sätt har SIK övertag på Bergnäset, senast på hemmaplan så vann SIK med 2-1 även om våromgångens match slutade i seger för Bergnäset. Tittar vi på Bergnäset så har det inte överdrivet mycket att spela om, vinst i de två avslutande omgångarna kan leda till en sjätteplats i tabellen om resultaten vill sig väl för våra motståndare. Max Wårell är lagets bästa målskytt med 8 st kassar såhär långt vilket är en större del av de 32 mål laget har gjort under året, något som kan ge indikationer på att laget kommer spela en kontrollerad match där få saker kommer att lämnas över till chans. Om minnet håller så har inte laget vart det mest välspelade men en stabil placering i tabellen visar på kvalitet.  

 

Känslan är att helgens omgång kommer att ge goda indikationer på hur säsongen slutar även om inget är över först nästa vecka. Vi kan konstatera att om SIK vinner så ser det ljust ut inför 2024, vid förlust kan det bli kvalspel.

 

VIKTIG Publikinfo: 
- Entre sker via snurrgrinden vid Innebandyhallen
- Parkering sker på anvisade parkeringsplatser

 

Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkommna


Sandviks IK - Bergnäsets  AIK; Lördag den 14 okt kl. 13:00 Umeå Energi Arena Sol


SIK Media
 
Upphovsrätt 2023 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Referat: Sandviks IK - Team TG FF
Inför SIK - Team TG
2023-09-22 14:00

Imorgon Lördag vankas det derby men med anledning av det omfattande regnandet som varit under de senste veckorna så kommer matchen inte att spelas på SIK IP;  så Sandviks IK:s Herrlag är äntligen tillbaka på Storsjö Arena!  Sandviks IK tar sig an Team TG med avspark kl 16:00 


De senaste hemmamatcherna mot Storfors AIK och Ytterhogdal så har SIK försvarsspel vart minst sagt ihålligt, och från senaste matchen mot Ytterhogdal så finns det inte mycket positivt att ta med sig bortsett ett par räddningar från Jerry Bäckström i målet och inhoppet från unge Gaith Shiekh som var nära att göra mål. 

Sandvik som dominerade matchbilden mot Team TG i den senaste matchen där Team TG egentligen skapade ganska lite målchanser. SIK behöver komma upp i samma intensitet som den matchen vilket är ett par snäpp uppåt sen senaste matcherna för att kunna bryta linjerna i TG:s försvarsspel och kunna använda djupledsspelet som var viktigt i förra derbymatchen. 


Team TG som ligger i toppen av tabellen har tryckt in 51 mål denna säsong, vilket är mest av alla samtidigt så har de släppt in minst av alla i skrivande stund. Matchen kommer bli en tuff match där närkampsspelet blir viktigt och även 1v1 lägena där SIK hade övertaget senast, förmågan finns i Svart-Gult och det gäller att ta fram den. 

Storsjö Konstgräs inbjuder till en snabb fotboll vilket ger goda förutsättningar för en innehållsrik match.

VIKTIG Publikinfo:
- Parkering sker på anvisade parkeringsplatser, Ej på gruset bakom bortre kortsidan

 

Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkomna


Sandviks IK - Team TG FF; Lördag den 23 sep kl. 16:00 Storsjö Arena Konstgräs 


SIK Media
 
Upphovsrätt 2023 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Referat: Sandviks IK - Ytterhogdals IK
Inför SIK - Ytterhogdals IK
2023-09-14 12:00

Hösten går väl att konstera att den är här igen och SIK går nu in i slutskedet av säsongen där nu endast sex matcher återstår av seriespelet. En av dessa är lördagen den 16 sep heta match där vi hälsar Ytterhogdals IK varmt välkomna till match.

 

Det är en viktig match som väntar, inför några på papret riktigt tuffa matcher, där SIK ska ta sig an Team TG, IFK Luleå och Friska Viljor innan säsongen är slut. Lördagens gäster, Ytterhogdal, ligger för närvarande på nedflyttningsplats med 11 inspelade poäng, lika många som Storfors på kvalplats. Ytterehogdal har varit lite upp och ner i sina insatser i år, ena gången ett väldigt stark kryss mot serieledarna Skellefteå FF och sedan åka på en riktig dunderförlust med hela 10-1 mot IFK Luleå, dessutom på hemmaplan. Senast kommer lördagens motståndare från en 1-1 match mot Frösö IF.

 

Oavsett vilket Ytterhohdal som dyker upp på lördag så gäller det att SIK svarar upp, nu med lite andrum i ryggen mot kvalplatsen nedåt så får vi hoppas att den senaste matchen mot Notviken var en liten motgång resultatmässigt för att SIK sedan ska kunna bygga vidare på den anfallsfotboll som uppvisades i den senaste hemmamachten mot Storfors. Försvarspelet var tyvärr då ett väldigt stort frågetecken och en sådan presation kan inte SIK bjuda på igen. 

 

I och med några tuffa matcher som återstår, en sexpoängsmatch så kan en vinst ge lite vind i segeln för att möjligtivs kunna öppna upp blicken uppått i tabellen några lag står på snarlika poäng i mitten av tabellen. 

 

 

VIKTIG Publikinfo: 
- Entre sker via snurrgrinden vid Innebandyhallen
- Parkering sker på anvisade parkeringsplatser

 

Entré 80 kr för vuxna, pensionärer och studenter (med studentleg) 60 kr. 

 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkommna


Sandviks IK - Ytterhogdals IK; Lördag den 16 sep kl. 16:30 Umeå Energi Arena Sol


SIK Media
 
Upphovsrätt 2023 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Spelade matcher
Sön 22/10 12:00
6 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 19/01 09:04 
Sandviks Idrottsklubb, 18/10 07:20 
 
Vi stöttar Sandviks IK