Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Sandviks IK Damer
Följ oss gärna på https://instagram.com/sikdam/
Damerna klar för spel i Div.2
2018-10-01 08:58
Guldglädje :-)
Det blev Guldgläjde på Storsjö Arena, då Damerna gjorde som herrarna och säkrade seriesegern på ett imponerande sätt.

Förutsättningarna var klara på förhand, endast vinst skulle räcka till serieseger.
Och det var ett taggat Sandviks som kom till start mot Ersboda SK.
SIK tryckte gasen i botten från start och man imponerade i inledningen och skapade chanser direkt. Men det dröjde till den 25 minuten innan utdelningen kom och det var Lisa Sandberg som slog en hörna direkt i mål.
5 min senare var det dags igen. Lisa slår hörna igen och denna gång är nickspecialisten Julia Löfgren som når högst och nickar in 2-0. Sen i halvlekens sista minut gör Julia sitt andra mål,återigen på nick, efter pass av Sanna Lundin.

Andra halvlek fortsätter i samma stil, stort bollinnehav av hemmalaget, man släpper aldrig in Ersboda i matchen och med två minuter kvar fastställer Lisa slutresultatet genom ett snyggt frisparksmål. 

En otroligt stabil match, där hemmalaget styrde matchen från minut ett och aldrig släppte in Ersboda i matchen.

Glädjen visste inga gränser när slutsignalen löd... nu väntar Div. 2 för tjejerna, vilket är oerhört glädjande och något att se fram emot för alla fotbollsälskare.
FORZA SIK :-)

Vinst till slut....
2018-09-26 08:42
Glada miner eftervinsten mot Hörnsjö.
Sandviks IK:s damer åkte till Hörnsjös fina konstgräs för att hålla drömmen vid liv om serieseger.... men det blev med ett nödrop. 

På ett blåsigt Hörnsjö IP var det ett nervöst och spänt SIK som beträdde det nylagda konstgräset i Hörnsjö. Början av matchen präglades av lite hafsigt och slafsigt spel från båda håll. Men allt eftersom kunde SIK börja ta över matchen och efter ca en kvart, frispelar Elin Lundgren, Sandra Boström som sånär lobbar bollen över en utrusande målvakt. Men bollen går ut på vänsterkanten där Julia Widman slår ett perfekt inlägg till Julia Löfgren som tar ned bollen och placerar in bollen i målvaktens högra hörn. 
Nu rullar SIK på bra och skapar tre rena frilägen som tyvärr missas och 0-1 står sig till paus.

Andra halvlek blir en riktig pärs, SIK som skulle avgjort matchen i första halvlek, åker på två Kallduschar i inledningen av andra halvlek. 1-1 en frispark i ribban son Hörnsjöspelarna är först på. Minuten efter nickas en hörna in och plötsligt är det 2-1 till hemmalaget.
Men med mycket tid kvar krigar sig SIK vidare, men spelar krampaktigt och lyckas inte riktigt skapa några heta kvitteringschanser mot ett vilt kämpande Hörnsjö.
Med en kvart kvar får SIK frispark från mittcirkeln och Sandra Ålevik kliver fram och lyckas med medvindens hjälp få bolluslingen i mål och 2-2 är ett faktum och nytt hopp tänds hos Sandvikstjejerna.
2-3 kommer som ett brev på posten genom Julia Löfgren fint framspelad av Sandra Boström. 2-4 dunkar Lisa Sandberg in efter hörna och slutresultatet 2-5 återigen av Lisa Sandberg som frispelad av Moa Lindström, rundar målvakten och rullar bollen i mål.

Det var med andan i halsen som Sandvik lyckades kriga till sig en seger och drömmen om serieseger lever vidare.

Så på söndag den 30/9 på Störsjö Arena kl. 14:00 möter vårt kära Sandvik, Ersboda och vid vinst så blir det serieseger.
KOM OCH STÖTTA TJEJERNA :-)
Tre viktiga poäng i seriefinalen.
2018-09-02 20:41
Sandra B, Maria, Emma och Lisa.
Viktiga tre poäng mot Sandåkern i seriefinalen på ett soligt Sandviks IP.

Sandviks IP bjöd på strålande sol och en svårspelad gräsmatta i seriefinalen i Div 3 södra. Det var SIK som tog tag i taktpinnen och Lisa Sandberg gav hemmalaget ledningen på en grym frispark från 26 meter, ett riktigt klassmål. 
hemmalaget fortsatte att föra det lilla spel som bjöds på. Man missade bl.a. två rena frilägen och man kontrollerade matchen och släppte inte till några riktiga farligheter. 

I andra halvlek började Sandvik lika bra som i första och redan i andra minuten kunde Sandra Boström göra 2-0, frispelad av Lisa, gjorde hon inget misstag.
Efter det spelade Sandåkern upp sig och var spelmässigt det bättre laget i andra halvlek. Trots det var det SIK som återigen missade ett rent friläge. Sandåkern skapade några vassa reducerings chanser i slutet av matchen, men Emma Gustafsson kunde rädda dom lägen som uppstod.

Trots att hemmalaget inte gjorde sin bästa match för säsongen, så spelar man stabilt och vinner rättvist.
Pris till matchens spelare gick till Maria Häggström och Matchens prestation stod Emma Gustafsson för.
Plus även till Maja Lundgren som höll ihop försvaret föredömligt.
Och lagets egen "Messi" Lisa Sandberg.

Nu väntar ännu en tuff uppgift nästa söndag, borta mot toppkollegan Umedalen, som också kämpar för att vinna serien. BE THERE och stötta tjejerna... FORZA SIK.
Imponerande seger på SIK-dagen.
2018-08-22 12:40
Thomas Silfer delar ut pris till Matchens Lirare och matchens prestation.
Sandviks IK tog emot toppkollegan Mariehems SK, som är med och slåss om seriesegern med bl.a. Sandvik. Det var ett välbesökt IP då det dessutom var SIKDAGEN som gick av stapeln.

SIK började matchen nervöst och övertaggat och det var bortalaget som inledde bäst. Dock utan att skapa några farliga lägen. Allt eftersom växte SIK in i matchen och tog över mer och mer. 0-0 i paus med mersmak för hemmalaget.

SIK startade sen andra halvlek i ett rasande tempo och MSK hade svårt att freda sitt eget straffområde. Efter ca. 15 min kunde sen skyttedrottningen Moa Lundgren göra sitt 22:andra mål, Framspelade av Maja kunde hon vända bort sin back ock elegant placera in 1-0. SIK fortsatte sin fina spel och Maria frispelade Julia L som fri lugnt placerade in bollen och 2-0 var ett faktum.
3-0 dundrade sen Julia upp i nättaket, framspelad av Maja. Sen fastställde Moa slutresultatet till 4-0 framspelad av Sandra b och Maria.

En verkligt imponerande insats av SIK som i och med segern återigen leder serien med 5 omgångar kvar. Man visar en härlig spelglädje och laggemenskap. Dessutom en imponerande bredd då 18 spelar fick chansen att visa upp sig på SIKDAGEN. 
Dessutom tackar vi Moa Lundgren för denna grymma säsong. 23 mål hann hon med och har nätat i alla matcher utom en. Nu väntar ett års resande och nya utmaningar, vi önskar Moa Lycka till och trevlig resa. Vi hoppas naturligtvis att vi får se henne i SIK tröjan nästa säsong.

Nu väntar ännu en seriefinal, då Sandåkern SK gästar IP söndagen den 2/9 kl.15:00. SSK som är 1 poäng bakom SIK. Vi hoppas på ett härligt stöd från hemmapubliken till den matchen. FORZA SIK!!!
Målrikt på Ersmarks IP
2018-08-06 17:24
Julia och Sandra på väg framåt.
Andra matchen på höstsäsongen och bortamatch mot talangfulla Ersmark IK. Det blev en svängig tillställning i ösregnet på Ersmarks IP

Sandvik inledde matchen klart bäst och man tog också rättvist ledning efter 10 min genom Moa Lundgren efter en fint pass av Isabelle Hägglund. Sandvik fortsatte föra spelet, men på Ersmark första läge, får man en spelvändning och friläge och kan kvittera, hemmalaget får energi av målet och kan göra 2-1 på sin andra målchans, återigen ett friläge. Men det är SIK som för spelet och med 5 min kvar av halvleken kan Elina Wihlbäck kvittera efter en retur på Lisa Sandbergs frispark.

Andra halvlek ser likadan ut som första och efter 3 min kan Moa göra sitt andra mål, med en välplacerad nick, efter Ida Widmans inlägg. SIK fortsätter dominera och man väntar på 4-2 istället får Ersmark en frispark ca 30 m från mål som man dunkar upp i krysset. Strax efter har Sandvik ett bra läge istället blir det en spelvändning och 4-3 till hemmalaget. Sandvik ger dock inte upp utan fortsätter trycka på och Julia Widman spelar fram Elina som dundrar in bollen i nättaket från 20 meter, riktigt snyggt. SIK fortsätter trycka på och Julia Löfgren kommer i bra läge och skjuter i insidan av stolpen och bollen rullar försmädligt efter mållinjen och ut. Minuter efter räddar en hemmaspelar heroiskt bollen på mållinjen och ut. Så matchen slutar 4-4.

Trots att Sandvik inte kom upp i  100% så dominerar man matchen och borde ha vunnit efter ett stort bollinnehav och många bra målchanser, men släpper man i 4 mål är det svårt att vinna matcher.

Plus till tvåmålsskyttarna Elina och Moa.

Bara att ta nya tag  och nu väntar Umedalen borta på Söndag 14:00.
Be there. FORZA SIK
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 11/11 15:15
Ons 10/10 19:00
7 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 10/04 10:45 
Fotboll startsida, 05/02 14:07 
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 28/09 07:41 
Sandviks Idrottsklubb, 25/06 15:11 
 
Sponsorer 2018