Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Sandviks IK Damer
Följ oss gärna på https://instagram.com/sikdam/
Målrikt på Ersmarks IP
2018-08-06 17:24
Julia och Sandra på väg framåt.
Andra matchen på höstsäsongen och bortamatch mot talangfulla Ersmark IK. Det blev en svängig tillställning i ösregnet på Ersmarks IP

Sandvik inledde matchen klart bäst och man tog också rättvist ledning efter 10 min genom Moa Lundgren efter en fint pass av Isabelle Hägglund. Sandvik fortsatte föra spelet, men på Ersmark första läge, får man en spelvändning och friläge och kan kvittera, hemmalaget får energi av målet och kan göra 2-1 på sin andra målchans, återigen ett friläge. Men det är SIK som för spelet och med 5 min kvar av halvleken kan Elina Wihlbäck kvittera efter en retur på Lisa Sandbergs frispark.

Andra halvlek ser likadan ut som första och efter 3 min kan Moa göra sitt andra mål, med en välplacerad nick, efter Ida Widmans inlägg. SIK fortsätter dominera och man väntar på 4-2 istället får Ersmark en frispark ca 30 m från mål som man dunkar upp i krysset. Strax efter har Sandvik ett bra läge istället blir det en spelvändning och 4-3 till hemmalaget. Sandvik ger dock inte upp utan fortsätter trycka på och Julia Widman spelar fram Elina som dundrar in bollen i nättaket från 20 meter, riktigt snyggt. SIK fortsätter trycka på och Julia Löfgren kommer i bra läge och skjuter i insidan av stolpen och bollen rullar försmädligt efter mållinjen och ut. Minuter efter räddar en hemmaspelar heroiskt bollen på mållinjen och ut. Så matchen slutar 4-4.

Trots att Sandvik inte kom upp i  100% så dominerar man matchen och borde ha vunnit efter ett stort bollinnehav och många bra målchanser, men släpper man i 4 mål är det svårt att vinna matcher.

Plus till tvåmålsskyttarna Elina och Moa.

Bara att ta nya tag  och nu väntar Umedalen borta på Söndag 14:00.
Be there. FORZA SIK
Stark vändning gav 3 poäng.
2018-06-11 08:34
Premiären på IP gick i dur, efter en stark vändning från underläge slutade matchen 3-1 (2-1) till Sandvik.

Det bjöds på strålande fotbollsväder när serieledarna kom på besök till Sandviks IP. 
Det var hemmalaget som började matchen bäst och hade mycket bollinnehav i första man skapade också några riktigt vassa chanser, där Elina Wihlbäck och Julia Löfgren hade dom vassaste målchanserna. Umedalen var dock hela tiden farliga i sitt omställningsspel och det var bortalaget som efter en halvtimme tog ledningen. Men i slutet av halvleken kunde Elina både kvittera och ge hemmalaget ledningen innan paus. Första målet ett välplacerat skott utanför straffområdet, framspela av Lisa Sandberg. Andra målet ett riktigt mönsteranfall, där Moa Lundgren frispelar Julia L med ett fint instick mellan backarna, målvakten gör en jätteräddning, men Elina kan placera in returen i öppet mål.

I andra halvlek är det Umedalen som jagar kvittering har spelövertag då hemmalaget tappar mitten lite grann. Umedalen skapar några heta kvitteringslägen, närmast är ett stolpskott som rullar efter mållinjen och där Elsa Lindberg kan rensa bort bollen på mållinjen. Sen med 10 minuter kvar kan Moa Lundgren sätta spiken i kistan med sitt 10:e mål för säsongen. Efter 3-1 målet bevakar SIK ledning och kan kamma hem tre viktiga poäng.

En jämn match där lagen hade varsin halvlek.
Ett stort beröm till alla som verkligen tog ansvar och hjälpte varann på ett föredömligt sätt.
Extra plus till: Emma i mål som gjorde några riktigt grymma räddningar.
Julia L som alltid ger allt för laget och med sitt slit skapar massor.
Elina W som också som Julia sliter enormt för laget och fick dessutom göra två viktiga mål.
Sen planens gigant Ellen Nyström, som trots sin ringa ålder spelar väldigt moget.
Hon blev också välförtjänt utsedd till matchens lirare.
Pris för matchens prestation gick till Moa Lundgren för sitta avgörande mål.
Sandåkern drog det längsta strået.
2018-06-07 13:39
Julia frispelar Moa, som gör 2-2.
Andra raka förlusten för SIK dam då Sandåkern till slut vann med 3-2 (2-1)

På ett blåsigt och svårspelat Nolia 2, (där bollen mest fick jagas runt på Nolias parkering), var det hemmalaget som tog tre poäng. Detta trots att SIK tog ledningen efter 4 min. Då Elina Wihlbäck dundrade in 0-1 framspelad av Julia Löfgren. Kvitteringen kom i 10:e minuten efter bolltapp och spelvändning. Sen var hemmalaget lite bättre i första halvlek, dock utan att skapa några vassa målchanser. Man tar dock ledningen med 2-1, återigen efter bolltapp av SIK och spelvändning. 

I andra halvlek är det SIK som är det bättre laget och Moa Lundgren kvitterar till 2-2 frispelad av Julia Löfgren och Elsa Lindgren 5 min in i halvleken. Hemmalaget tar dock ledningen igen efter en horribelt feldömd hörna, där SIK misslyckas med att rensa bort bollen och en SSK spelare får drömträff och 3-2 är ett faktum. SIK jagar nu kvittering och skapar flera lägen till kvittering, men närmare en stolpträff kommer man ej. Man blir också stulen på en solklar straff där en av hemmalagets mittbackar i stort sett drar av tröjan på Julia L, utan åtgärd från domaren.

Lagen hade varsin halvlek, Sandåkern första och Sandvik andra.
Mycket p.g.a. planens beskaffenhet, var det ingen skönspel det bjöds utan mycket kamp.

Tjejerna kämpade i alla fall ända in i kaklet och var förtjänta av minst oavgjort.
EXtra plus går till Juniorerna Elsa Lindgren, Ellen Nyström och Moa Persson Forsell.

Nu väntar en ny tuff match på Söndag, då Umedalen kommer på besök till Sandviks IK.
Väl Mött!!
Förlust trots massivt spelövertag.
2018-05-28 07:40
Målskytten Moa lundgren
Tidig seriefinal på MSK Arena mot ett försvarsstarkt MSK. Som före dagens match inte släppt in något mål.

Det blev som väntat en tuff batalj som utspelades på MSK Arena, tyvärr började SIK som i senaste matchen riktigt dåligt och redan i första minuten bjuder man hemmalaget på 1-0. Kalldusch ... 
Efter målet tar SIK tag i taktpinnen och skapar ett massivt spelövertag och chanser skapas och chanser missas och man blir blåsta på en solklar straff då Sandra B blir överkörd bakifrån vid ett friläge mitt i halvleken.. 

Andra halvlek börjar som första, mål i baken efter 2 minuter återigen efter ett olyckligt bolltapp som leder till friläge där Emma gör en fantastiskt räddning men hemmalaget kan rulla in bollen på returen. Uppförsbacke :-( men SIK kommer igen och trycker på och är hela tiden farliga och i den 60:e minuten kommer reduceringen ett fint mål där Elsa Lindgren och Elina frispelar Moa som lugnt rullar in reduceringen. Forceringen fortsätter, men kylan i avslutningarna saknas och trots 4 missade frilägen och X antal livsfarlig hörnor lyckas man inte få in kvitteringen.. en riktigt sur förlust.

Tyvärr bjuder man motståndarna på två mål, vilket straffar sig denna gång.
Man kämpar dock ända in i kaklet och har säkert 70-30 i bollinnehav och med normal utdelning ska man vinna en sådan match. 

Ett stort plus för kämpaglöden och nu är det bara att komma igen starkare och lära sig av misstagen.

Övertygande vinst mot IFK Umeå.
2018-05-20 22:25
Efter en stabil insats i söndagens match mot IFK Umeå med 6-1 är SIK i ensam serieledning efter 4 omgångar.

Det var dock en rejäl kalldusch som Sandvik råkade ut för, då hemmalaget tog ledningen redan efter 3 minuter och det blev en rejäl väckarklocka för Sandvik. Efter det tidiga ledningsmålet var det i stort sett spel mot ett mål. 
Efter en kvart får SIK en straff som Matilda säkert placerar i mål. Moa L ger SIK ledningen efter 25 min. då hon nickar in en perfekt slagen hörna av Sandra Å.
Sen i slutminuten av halvleken får vi se ett riktigt mönsteranfall där till slut Julia W. spelar fram Matilda på vänsterkanten, som utnyttjar sin fart och bryter in i planen och lossar stora kanon och 1-3 är ett faktum.

Andra halvlek är den första lik, med stort bollinnehav av Sandvik och 20 min in i halvleken serverar Sanna L, Julia L med ett perfekt instick och Julia förvaltar läget på ett lysande sätt med sin vänsterfot. Med en kvart kvar gör Moa sitt andra mål för dagen då hon bryter ett uppspel och på egen hand gör 1-5. Slutresultatet fastställer Maria Häggström, när hon forcerar in bollen, efter en fint slagen frispark av Lisa.

En mycket välförtjänt seger, där alla gör en väldigt bra match. Mycket bollinnehav och rörligt spel, samtidigt som man knappt släpper till en enda målchans till hemmalaget.

Nu väntar en tuff bortamatch på mors-dag borta mot obesegrade Mariehems SK, som ännu inte släppt in något mål. Söndag 19:00 på MSK Arena får SIKs damer betjäna färg.
FORZA SIK
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Match, Sandviks IP, 18/08 11:00
Träning, Sandviks IP, 20/08 19:00
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 10/04 10:45 
Fotboll startsida, 05/02 14:07 
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 25/06 15:11 
Sandviks Idrottsklubb, 15/06 15:38 
 
Sponsorer 2018