Välkommen till Sandviks IK Damer
Följ oss gärna på https://instagram.com/sikdam/
Ersboda var bättre för dagen..
2017-09-18 08:30
Kampen om andra platsen i serien fortsätter, då Sandvik inte lyckades ta poäng mot ett för dagen bättre Ersboda.

SIK började matchen som vanligt bra och hade ett farligt läge redan i första minuten. Sen i den femte minuten får Ersboda turligt 1-0, efter det tappar Sandvik fokus och blir stressad och slår bort många lätta passningar och 2-0 kommer som ett brev på posten efter slarv från Sandviks sida. Underläge 2-0 efter en kvart utan att Ersboda haft några målchanser...tuff start som sagt.
Efter 20 min reducerar Amanda Skyltbäck till 2-1 efter pass av Moa Lundgren i ett av få bra anfall av Sandvik och lite luft under vingarna, men hemmalaget utökar till 3-1 efter en spelvändning där Sandvik haft inkast nere vid motståndarmålat. SIK avslutar dock halvleken bra och Tilda Wilhelmsson ha ett rykande skott i kryssribban, sen i sista minuten gör Ersbodas målvakt årets räddning då Julia Löfgren klipper till direkt på inlägg från nära håll och får en grym träff men målvakten gör en otrolig reflexräddning. 

Andra halvlek är bara en minut gammal när Julia kommer fri men återigen räddar Ersbodas målvakt. Ersboda gör sedan 4-1 efter en tilltrasslad situation efter hörna där SIK inte får iväg bolluslingen. SIK reducerar dock minuten efter på hörna där Julia Widman skjuter strax utanför straffområdet på pass av syrran Ida. SIK trycker på för att reducera, men Ersboda är livsfarliga i sina spelvändningar och med 3 min kvar gör man 5-2 på retur efter en grym räddning av Emma i mål. Sen i slutminuten gör Amanda 5-3 på pass från Julia W.

SIK gör tre mål och normalt ska det räcka till vinst. Men på en svårspelad plan var det inte Sandviks dag. Försvarsspelet var under all kritik med ett både för långt och brett lag och anfallsmässigt alldeles för stressigt och slarvigt passningsspel. 
Alla kämpade och krigade dock och ska en eloge för att aldrig ge upp, men det räckte inte mot för dagen ett bättre Ersboda och kampen om andra platsen fortsätter i sista omgången då Sandvik möter Hörnsjö hemma kl. 14:00 söndag 24/9 på Storsjö Arena.


4-1 mot IFK Umeå i kamp om andra platsen.
2017-09-11 13:15
Emma, Amanda, Ida, Maja och Moa
Sandvik tog en mycket viktig seger mot IFK Umeå på söndagseftermiddagen.
Segersiffrorna skrevs till 4-1 (1-0) efter en imponerande laginsats på ett svårspelat Sandviks IP.

Sandvik började sin vana trogen på ett bra sätt och redan efter ett par minuter hade man skapat tre vassa målchanser och utdelning kom efter 14 min, då Isabelle Hägglund hittade Moa Lundgren som bröt sig igenom bortaförsvaret på vänstersidan och placerade bollen vid närmsta stolpen. IFK Umeå växte dock mer och mer in i matchen och hade ett ribbskott i mitten av halvleken, men 1-0 stod sig halvleken ut. 

Andra Halvlek startar med SIK dominans igen och en kvart in i den gör Ida Norgren 2-0 framspelad av Amanda Skyltbäck. Dock 5 minuter senare reducerar IFK till 2-1 och det är match igen. Stärkta av reduceringsmålet jagar IFK kvittering och får en gyllene chans, men Emma Gustafsson i mål kan göra en viktig räddning på friläget. Sen i 80:e minuten punkterar Amanda matchen när hon nickar in 3-1 målet på inlägg av Julia Löfgren, hela anfallet var grymt snyggt där stora delar av laget var inblandat. Amanda gör sedan också 4-1 fint framspelad av Isabelle. 

En viktig seger och nu räcker det med en poäng på de två återstående matcherna för att säkra andra platsen.
Tung förlust i seriefinalen.
2017-09-05 12:01
SIK tog emot serieledande Spöland/Vännäs på söndagseftermiddagen i strålande solsken på Sandviks IP.

Det blev en förväntad matchbild med SIK som spelförande och ett bortalag med ett gediget försvarsspel och ett rakt kontringsspel med långa bollar bakom SIKs backlinje. SIK dominerade som sagt spelet, men det var S/V som tog ledningen efter en förlupen rensning som ledde till friläge och 0-1 i den 18 minuten. Nu fick bortalaget mer luft under vingarna men SIK fortsatte skapa målchanser men hade inte marginalerna på sin sida. Med 5 min kvar av halvleken så gör S/V 0-2 på frispark från 25-30m. Ett stenhårt skott rakt upp i krysset. 

Tuff uppförsbacke för SIK som kommer ut i andra halvlek och skapar ännu större tryck på S/V som får svårt att ta sig över halva plan. Men bollarna smiter strax utanför stolparna eller så räddar gästernas målvakt alla chanser SIK skapar och det är många, men skärpan i avslutningarna saknas denna dag och Spöland/Vännäs vinner med 0-2 och rycker i toppen och går mot serieseger.

Sandvik gör en riktigt bra match, men får sikta in sig på att knipa andraplatsen i serien, där man först och främst krigar mot IFK Umeå som kommer på besök söndagen den 10/9 till Sandviks IP.Imponerande vinst mot Sunnanå med 7-1
2017-09-01 07:46
Segerglädje :-)
SIK mötte Sunnanå 2 i kvartsfinal i DM på Storsjö Arena och imponerade med en helgjuten insats och vinst med 7-1 (5-1) och nu väntar Semi-final mot UIK.

Det var ett revanschsuget Sandvik som steg på konstgräset under onsdagskvällen, där man mötte överlägsna serieledarna i Div 3 Norra. 
Redan efter två minuter hade hemmalaget skapat två frilägen och satt hård press på Sunnanå och i den tredje tog man ledningen genom Sandra Boström som bröt ett uppspel och drev igenom försvaret och placerade bollen i mål. 
Strax efter hade Sunnanå en gyllene kvitteringschans med fru fortuna var med SIK då bollen tog i ribban och ner på mållinjen där Moa Lindström kunde rensa bort den. Sen var det SIK för hela slanten. 2-0 genom Moa Lundgren som slet sig igenom efter pass från Matilda Valtersson. 3-0 Matilda ass Elina Whilbäck. Sunnanå reducerade till 3-1, sen 4-1 av Matilda ett kanonskott från 27 meter och Amanda Skyltbäck 5-1 innan paus. 

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka där Sandra kunde göra 6-1 med kvarten kvar och Moa 7-1 framspelad av Amanda.

En grym insats av tjejerna som visade prov på bra karaktär, där alla jobbade för varandra.

Match på söndag igen då serieledande Spöland/Vännäs kommer på besök till Sandviks IP.
Tung förlust på Grubbevallen ....
2017-08-29 17:26
Det blev en tuff tillställning på Grubbevallen där Sandåkern vaknat till liv under hösten och vunnit 4 raka matcher efter bara tagit 3 poäng på vårsäsongen och förstärkta av 4 spelar från div. 2 laget Flurkmark vann man mot SIK med 8-4!!!!

Sandvik började matchen klart bäst och satte hård press på SSK och man kom till bra avslutningslägen, men lyckades inte riktigt få till avsluten, så det kom som en överraskning då hemmalaget tog ledningen efter 25 min. Sen blev det härdsmälta i Sandvik och man släppte in mål på mål och fick gå till halvtidsvilan med 5-0 i baken och matchen var körd.

Trots detta visade man bra inställning och karaktär och lyckades vinna andra halvlek med 4-3. Målskyttar Amanda 2, Moa Lundgren och Tilda.

Bara att bryta ihop och komma igen.

Nu väntar Kvartsfinal i DM mot Sunnanå kl. 1915 på Storsjö Arena.Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/9 17:00
5 - 3  
Ons 13/9 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 09/05 21:42 
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 20/08 11:20 
Sandviks Idrottsklubb, 10/03 19:30 
 
Sponsorer
 
Skärgårdstandläkarna
 
Kakelhuset