Välkommen till Sandviks IK Damer
Följ oss gärna på https://instagram.com/sikdam/
Mariehem vann säsongsavslutningen.
2020-09-28 10:01
Det var en plats i Div. 1 som stod på spel i säsongsavslutningen mot MSK på Storsjö Arena.

Det var bortalaget som var det hetaste laget från start och man gjorde också rättvist både 0-1 och 0-2 och Sandviks bästa spelare för dagen Frida Eliasson räddade SIK från fler baklängesmål.

Andra halvlek skärpte Sandvik till sig och efter hand skapade man chans efter chans men lyckades inte få hål på Mariehem. En tråkig avslutning på en annars bra men annorlunda säsong.

Sandviks Damer vill passa på att tacka sponsorer, supportrar och inte minst Thomas Silfver för all stöttning under säsongen.

Nu är det bara att ladda om batterier och komma tillbaka ännu starkare till nästa säsong.
Hoppas vi ses då!
Tung förlust mot Umeå Södra.
2020-09-22 10:38
Det  var inga glada miner efter fredagens match borta mot Umeå Södra.

Efter en strålande första halvlek där SIK öppnade väldigt bra och totalt spelade ut Umeå Södra och rättvis ledde i paus med 1-2, var allt bortblåst i andra halvlek.
Spelet låste sig totalt och unga talangfulla Umeå Södra vädrade morgonluft och lyckades både kvittera och ta ledningen.
Sen i jakten på kvittering blottade Sandvik sig och siffrorna rann iväg till generande 6-2.
Bara att rannsaka sig själv och ta nya tag i nästa omgång, hemma mot Mariehem på Storsjö Arena kl 14:00.
Vinnaren i den matchen tar steget upp i finrummet, nämligen Div 1.
Så mycket står på spel på Söndag.
Viktiga tre poäng mot Flurkmark.
2020-09-14 07:21
Det blev onödigt spännande i lördagens match hemma mot Flurkmark.

Sin vana trogen började Sandvik bra och tog tag i taktpinnen, men Flurkmark höll emot bra och jämnade ut spelet. Men i 20 minuten lyckades Sandvik spräcka nolla då genom kaptenen Elin Lundgren som drog till från 25 meter lågt i bortre stolpen. Det såg ut att hålla sig till paus, men Flurkmark gjorde 1-1 på en  spelvändning i slutet av halvleken.
I andra halvlek fick hemmalaget mer att säga till om och spelade väldigt bra fotboll och man gjorde 2-1 på hörna genom Maria Häggström. SIK fortsatte rada upp målchanser men det var Flurkmark som lyckades kvittera på ett av få anfall, men det var å andra sidan riktigt snyggt.
SIK jagade nu ett vinstmål och brände flera heta målchanser men till slut med några få minuter kvar lyckades skyttedrottningen Sandra Boström ta emot en fin passning från Julia Widman och vända bort sin försvarare och skjuta elegant in bollen i burgaveln.

SIK gjorde återigen en riktigt bra fotbollsmatch och vann till slut välförtjänt mot ett duktigt Flurkmark.

Matchens Lirare blev Försvarsgeneralen Maja Lundgren.
Matchens prestation gick till Sandra Boström för sitt avgörande 3-2 mål.
GuldSIKen gick till Maja Lundgren för sitt uppoffrande spel.

Nu väntar Umeå Södra på Tegstunet fre 18/9 kl. 19:00
Delad pott mot Domsjö
2020-09-10 13:51
I ett strålande fotbollsväder tog Sandvik emot Domsjö och det blev en målrik tillställning.

Sandvik började bäst och Maria Häggström kunde ge Sandvik ledningen i elfte minuten då hon slog en hörna direkt i mål. Sen jämnade matchen ut sig, men SIK hade ett gyllene läge att göra 2-0 då Sandra sånär rullat in bollen i öppet mål. Men minuterna efter kvitterar Domsjö på en hörna. Fortsatt jämt spel men det är Domsjö som tar ledningen på en snabb spelvändning.

Andra halvlek börjar bortalaget bäst och vaskar fram två hörnor.. sen är det Sandvik för hela slanten.. chans på chans radas upp men bolluslingen vill inte in. Till slut får man utdelning då Elin Lundgren gör 2-2 på skott utifrån efter ett fint anfall. SIK fortsätter dominerar och jagar ledningsmål, men Domsjö tar återigen ledningen på ett av deras få anfall i andra halvlek. Men SIK ger inte upp utan lyckas kvittera genom Sandra Boström som förvaltar ett friläge. I slutminuter har SIK sedan två möjligheter att avgöra men Domsjö reder ut stormen och matchen slutar 3-3.

Sandvik tar med sig sin enormt fina andra halvlek och laddar om till lördagens match mot Flurkmark på Sandviks IP kl. 11:00
Sön 27/9 14:00
Fre 18/9 19:00