Välkommen till Sandviks IK Damer
Följ oss gärna på https://instagram.com/sikdam/
Vinst i säsongsavslutningen.
2019-09-29 20:04
Det blev en välförtjänt seger i säsongens sista match och det betyder att Sandvik slutar på en hedrande fjärdeplats och som nykomlingen är det en imponerande insats.

Matchen blev dock onödigt spännande då SIK bjöd bortalaget på 0-1 efter en kvart. Vilket blev bortalagets enda avslut på mål. Sandra Boström kunde dock kvittera strax efter och det var Maria Häggström som frispelade Sandra Boström som elegant rullade in kvitteringen.

Sen blev det en jakt på ledningsmålet och chanser saknades inte.. och det dröjde till 85:e minuten innan vinstmålet kom genom Claudia Saksa, fint framspelad av Elin Lundgren.

En riktigt fin avslutning på en imponerande säsong som nykomlingar i tvåan.
Matchens Lirare blev Claudia Saksa
Matchens prestation gick till Lisa Sandberg
och Guldsiken fick också Claudia.

Tack för allt stöd och support under säsongen och hoppas på samma stöd under kommande säsonger.

Imponerande tre poängare mot Skorped.
2019-09-22 22:54
Det var en riktig kämpaseger på en svårspelad plan och ett svårspelat hemmalag, som bara förlorat en hemmamatch före denna omgång. Det var inget skönspel från något av lagen utan kamp från minut ett till slutsignalen.
SIK tog ledningen på en inövad frisparksvariant, där Sandra Boström var sist på bollen.
Skorped kvitterade en kvart i andra, sen kunde Sandra avgöra med 5 minuter kvar.

En berömvärd insats av laget där alla verkligen visade karaktär. Extra plus till tvåmålsskytten Sandra Boström, försvarsgeneralen Maja Lundgren och Frida Eliasson i mål.

Nu väntar Umedalen hemma i säsongsavslutningen. Lördag 28/9 Kl. 14:00
1-1 mot Sunnanå SK
2019-09-16 15:14
Sandvik säkrade kontraktet efter 1-1 mot Sunnanå.

SIK var det klart bättre laget och borde ha tagit tre poäng mot Sunnanå.
Men det ville sig inte i de avgörande lägena.
Det var också bortalaget som tog ledningen efter drygt 16 min. Efter en olycklig rensning som tog i ryggen på en hemmaspelare damp bollen ner hos en Sunnanå spelare som tryckte in den i nättaket från nära håll.
Efter det var det SIK för hela slanten och första 20 min i andra halvlek tog sig Sunnanå knappt över halva plan och till slut gav det utdelning på en klassisk frispark variant "Brolin" underbart att skåda och väl utfört där till slut Moa Lindström kunde nicka in bollen. Tyvärr räckte det bara till oavgjort, trots många chanser för hemmalaget att avgöra.
Glädjande dock att det står klart att Sandvik även nästa säsong återfinns i div. 2

En stor eloge till hela laget som återigen visar prov på bra spel och en härlig karaktär.
Matchens lirare blev Ellen Nyström
Matchens prestation gick till Moa Lindström för nickmålet.
GuldSIKen gick till Julia Widman.
3-3 mot serietvåan Myckle.
2019-09-08 15:50
Det blev en fysisk match mot topplaget Myckle på en svårspelad och regntung plan.

Sik rivstartade och gjorde 1-0 direkt i matchinledningen på hörna, där Elina Wihlbäck kunde forcera in. Men Myckle svarade nästan direkt och kunde kvittera på ett långskott från 25 meter efter en dålig rensning av Sikförsvaret.
Efter det så hade en Sandvik en bra period med bra passningsspel, där man tryckte ner Myckle och 2-1 kom som ett brev på posten, då Maria Häggström hittade Sandra Boström med utsökt passning och fri med målvakten placerade Sandra in ledningsmålet till 2-1. Sen sjönk spelkvaliten och det blev mer och mer kamp. Med 8 min kvar av halvleken kvitterade Myckle till 2-2, återigen på ett långskott från 25 meter.

SIK rivstartade andra halvlek och tog återigen ledningen, nu genom Ida Norgren som kunde trycka in 3-2 på en hörna. Matchen blev alltmer fysisk och på väldigt ful eftersläng tvingades Maria H utgå. några minuter senare var det Veronica Andersson utgå skada efter ännu en ful eftersläng. Trots det skapar Sik några riktigt farlig chanser till att avgöra matchen, men istället var det Myckle som kunde kvittera med 6 minuter kvar på en snabb spelvändning.

En väldigt hård och fysisk match där SIK borde avgjort matchen, men ändå starkt att matcha serietvåan, som åkte ur Div. 1 ifjol.
Bra Inställning och karaktär av tjejerna som förtjänar massor av beröm.
Matchens lirare blev Elina Wihlbäck.
Matchens prestation gick till Elin Lundgren
och Guldfisken gick till Sandra Boström.

Nu väntar ännu en hemmamatch. Söndagen den 15/9 kl. 15:00 kommer Sunnanå på besök.
Välkommen åter.
Övertygande vinst mot Domsjö/Modo
2019-09-03 06:54
Det blev en kassaskåpssäker vinst på klassiska Domsjö IP med 1-5 (0-2)

Det blev en match som SIK dominerade totalt, där hemmalaget hade svårt att skapa något överhuvudtaget. Ledning 0-2 i paus var i underkant och likaså slutresultatet 1-5, med lite skärpa i avslutningarna hade vinsten kunde bli betydligt större.
En stabil insats av tjejerna som visade prov på lysande passningsspel och man skapade mängder av målchanser.
Extra plus till fyra målskytten Sandra Boström och mittfältsmotorn Maria Häggström.

Nu väntar Myckle hemma på IP, lördag 7/9 kl. 14:00 BE THERE
Lör 28/9 14:00