Välkommen till Sandviks IK
Vill du bli medlem i Sandviks IK?
Medlemsavgift 300:- sätts in på  bg. 779-3292 uppge namn epost adress och personnummer.

Uppdatering ang Klubbstugan
2020-05-23 08:00, Fotboll startsida
Efter att Klubbstugan varit helt stängd under ett par veckor är den nu ”öppen”. Pga rådande pandemi får dock ingen omklädning ske i lokalen. Detta förbud gäller även för större möten/sammankomster. Beslutet gäller tillsvidare.
Avsiktsförklaring övergångar Västerbotten
2020-04-22 18:55, Fotboll startsida

Västerbottens fotbollförbund har arbetat fram ett förhållningssätt som ligger till grund för att stärka samarbetet och dialogen mellan fotbollsföreningar inom Västerbotten, detta rör specifikt övergångar mellan föreningarna i länet.

Sandviks IK ställer sig bakom och skriver under denna avsiktsförklaring, förhållningssättet kommer för gällande övergångar att användas från och med idag onsdag 22 april. Avsiktsförklaringens bakomliggande syfte är att ha kvar så många som möjligt så länge som möjligt inom fotbollen, något som passar mer än väl in i Sandviks IKs förhållningssätt och värdegrund. Detta förhållningssätt vid övergångar blir ytterligare ett tecken i denna riktning.

VFF skriver:

”Övergångar ska ske på ett bra och korrekt sätt, Inga övergångar ska ske utan att båda föreningarna har en dialog med varandra! Att som mottagande förening säga nej till en övergång som görs av fel skäl är att ta ansvar”

Kontaktpersoner för övergångar Sandviks IK:

Seniorlag: Sportchef Anders Hägglund
Ungdomslag: Ungdomssektionens ordförande Erik Lindström

Se kontaktuppgifter under fotbollens startsida, meny till vänster; Kontakt »

Avsiktsförklaring - förhållningssätt vid byte av förening inom Västerbottens fotbollsföreningar; finns i sin helhet under Dokument » i menyn till vänster.

Läs mer om bakgrunden till avsiktsförklaringen här: http://vasterbotten.svenskfotboll.se/overgangar/avsiktsforklaring/

Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet
2020-04-17 12:00, Fotboll startsida

Sandviks IK följer Svenska fotbollsförbundets (SvFF) och folkhälsomyndighetens riktlinjer med anledning av Corona-utbrotten. Detta betyder att våra träningar kan fortgå.

I korthet säger dessa riktlinjer följande:

• Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.

• Aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

• Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

• Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.

• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.

• Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

Uppdatering 17/4:

”SDF och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter med allmänna råd som, med ikraftträdande den 17 april 2020, anger att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, medan man avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna.”

Detta betyder att inga seniormatcher, varken träningsmatcher eller tävlingsmatcher, kommer genomföras. Detta gäller tills nytt beslut fattas.

Mer info från SvFF:

Ledare som lyssnar
2020-04-07 20:14, Fotboll startsida
I Sandviks IK är vi måna om alla våra spelare, ledare och supportar i och till alla våra lag. På uppdrag av regeringen har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna tagit fram en webbplats med fokus på psykisk hälsa.

Webbplatsen är ett utbildningsmaterial som hjälper att utveckla det kommunikativa ledarskapet hos ledare samt kunna vägleda ledare i samtal med andra om psykisk hälsa och ohälsa.

Via länken når ni två webbplatser med information, fakta och stödmaterial som vi i Sandviks IK starkt rekommenderar att alla våra ledare tar del av och genomför.

Efter avslutad utbildning är målet att du som ledare ska kunna vara mer närvarande, stödjande och trygg i möten med barn och unga som mår dåligt psykiskt.

Våra Sponsorer