Bravida Sverige AB
Kakelhuset
Välkommen till Sandviks IK
Det här är vår nya hemsida, Välkommen! Hemsidan är under uppbyggnad.
Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå
2017-03-10 19:30

Ledarutbildningsprojekt startar i Umeå

Tillsammans med Umeå FC, SISU Idrottsutbildarna och Västerbottens fotbollsförbund samt sex Umeå-föreningar satsas det nu stort med målet att utbilda tränare och ledare i Umeå-området.

Idag upplever många klubbar i Umeå att det är svårt att rekrytera nya tränare och ledare till sina verksamheter. Detta tillsammans med att många ungdomar byter förening i unga år i hopp om att det finns en bättre utvecklingspotential på ”andra sidan” har nu lett till att Umeå FC, SISU, Västerbottens Fotbollsförbund tillsammans med sex Umeå-föreningar (GUIF, Mariehems SK, Sandviks IK, Tegs SK, Ersmarks IK och Spöland/Vännäs) gör en gemensam satsning.

– Vi hade flertalet träffar med Umeås stadsdelsföreningar under fjolåret och då diskuterade vi bland annat dessa frågor, berättar Jeglertz och fortsätter:

– Dessa möten ledde bl a till att vi nu startar detta projekt och sex föreningar har valt att gå med, som stötas genom Idrottslyftet, det första året och vi tycker är väldigt glädjande!

Vad innebär projektet rent konkret?

– Att vi i Umeå FC tillsammans med SISU och VFF ska implementera Svenska Fotbollsförbundets nya spelarutbildningsplan i dessa sex föreningar. Vi snackar vi ett omfång på ca 400-500 stycken ledare sammanlagt som ska utbildas, berättar Jeglertz och tillägger:

– Alla ledare kommer att utbildas vid åtta tillfällen under året där de är uppdelade utifrån vilken spelform deras lag spelar, alltså 5-manna, 7-manna eller 9/11-manna. Spelarutbildningsplanen ligger som bas i utbildningen men även en stor del kommer att läggas vid ledarskap och vilka utmaningar och möjligheter som finns som ungdomsledare i Umeå idag.

Det är just Andrée Jeglertz från Umeå FC:s sida som är projektansvarig, där han tillsammans med åtta utvalda ledare kommer att hålla i utbildningarna under året.

– Målet är att fler ledare känner sig tryggare i sina roller och fortsätter längre med sina uppdrag samt att alla ungdomar ges en bra utbildning. I längden ger detta också förhoppningvis fler ungdomar som fortsätter med sin fotboll längre.

Just att utbilda ledare känner Jeglertz att det finns ett stort behov av i Umeå.

– Det finns duktiga och ambitiösa tränare och ledare i Umeå, men just nu är det för få. Nu vill vi få fler utbildade ledare vilket också gör att oavsett vilken förening ungdomarna spelar i eller vart man bor får de en bra utbildning och möjligheter att nå sina drömmar inom fotboll, avslutar Jeglertz.

Första träffen äger rum den 27/3 med en föreläsning av Andrée Jeglertz och handlar om ”motiverande ledarskap”

Anmälan till respektive utbildningstilfälle sker genom ufc.se fr om 13/3.

Årsmöte tisdag 14:e mars 19.00
2017-03-07 19:46
Välkommen till Sandviks IKs årsmöte på SIK IP.
Tisdag den 14:e mars 19.00 på Sandviks IP.
Väl mött, Styrelsen i Sandviks IK
I år blir Sandviks IP 80 år
2017-02-02 17:54
Kolla in under Sandviks historia för att ta del av IP´s historia.
Intersport
2017-01-17 19:09
Dra nytta av rabatter hos Intersport genom att registrera ditt medlemskap där.
Följ Länken:
Herrar Div 3
Stötta Sandviks IK genom Gräsroten
2016-11-15 17:39, Herrar Div 3

Sandviks IK vill rikta ett stort TACK till alla ni som valt att stötta SIK genom Svenska Spels projekt Gräsroten. Projektet innebär att de personer som spelar via Svenska Spel väljer max tre föreningar de ska stödja. Totalt delar spelbolaget sedan ut 50 miljoner till föreningarna i Sverige. Gräsroten 2016 gav Sandviks IK totalt 15.761 kr (plats nr 17 i Västerbotten).

Tack alla ni som redan registrerat er och ni som missat detta registrera er via länk nedan. Ett tips är att tex registrera sig på SIK Huvudförening, SIK Fotboll och SIK Friidrott dvs 3 x SIK :)

Gräsroten SIK Huvudförening

Gräsroten SIK Fotboll

Gräsroten SIK Friidrott

Det går självklart även bra att registrera sig i spelbutik. Stort TACK för att ni stödjer Sandviks IK!