SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
F09


Hej och välkommen till lagsidan för Sandviks IK flickor 09. Här på sidan samlar vi all viktig information som rör laget som till exempel träningstider och kommande matcher.

 
Kalendern går att prenumerera på så att man inte riskerar att missa något. Klicka först på Kalender i menyn och välj sedan prenumerera.
Rapport Från F09
2021-05-31 16:00

Sandviks IK står med sina 23 lag inom föreningen i olika åldrar bra mot andra föreningar i Västerbotten. Från seniorlagen i division 2, på både herr- och damsidan, till bollek födda 2015 engagerar föreningen många spelare, ledare och föräldrar. Verksamhetsåret 2021 är igång, även om Covid-19 har påverkat i olika utsträckning. Ungdomslagen har sedan början av maj börjat spela seriematcher och snart är alla serier igång, även för seniorerna. 

 

För Sandviks IK F09 har Covid-19 egentligen inte påverkat säsongsstarten. Erik Ruisniemi, en av lagets fyra ledare, kommenterar: ”Inte mycket alls. Vi fick en bortamatch inställd, mot Åsele, men det är i stort sett allt. Vi brukade komma färdigombytta till match redan innan pandemin, så det är mest publiken som saknats.” 

 

Lärdomar från föregående år har gjort planeringen inför fotbollssäsongen enklare och laget har försökt hitta andra sätt att få med publik på matcherna. ”Det vi tog med oss (från ifjol) var insikten om att det faktiskt var möjligt att genomföra en säsong ändå. Vi har också börjat använda appen Min Fotboll mer och försöker streama våra matcher så att även de som inte är på plats kan följa matcherna. Jag hoppas att vi fortsätter med det även efter pandemin då det säkert finns en del långväga släktingar som inte kan följa matcherna på plats i vanliga fall.”

 

Det är framför allt kring cupspelet som pandemin satt sina spår: ”Vi har valt att inte vara med på några cuper i år, på grund av osäkerhet med situationen kring Covid-19 utan väljer att satsa med på att vara med på någon rolig cup kommande år istället”, kommenterar Erik även om det mesta rullar på bra nu när seriespelet är igång.

 

Läget i laget beskriver F09 som toppenbra. Erik kommenterar: Vi är en stor trupp på 26 barn och fyra ledare där vi detta år faktiskt lyckats få fyra stycken nya spelare utan att tappa någon. Vi spelar i division 5 (Flickor) med två stycken 7-mot-7-lag som vi kombinerar på olika sätt för varje omgång. Utöver det har vi detta år inlett ett samarbete med F08 där en fjärdedel av vår trupp och en av våra ledare tränar en gång i veckan med det äldre laget. Vid behov hjälper den gruppen också till vid match om F08 saknar spelare.”

 

Tränarnas förväntningar på säsongen grundar sig i att: ”Att barnen verkligen ska känna fotbollsglädje och inte bry sig så jättemycket om resultatet. Att de fokuserar på sin egen prestation och känner att de vågar och kan. Att de känner att de befinner sig i en trygg miljö och sist men inte minst att alla känner sig som en bättre fotbollsspelare när säsongen tar slut.”

Samtidigt finns insikten som att laget är inne i ett viktigt skede, vilket poängteras av ledarna. ”Vi är medvetna om att vi nu närmar oss en ålder där man statistiskt ser att barn faktiskt börjar lämna idrotten och vi ledare kommer göra vad vi kan för att få med oss så många som möjligt, så länge som möjligt.”

 

Sandviks IK önskar spelare och ledare i F09 ett stort lycka till under resterande delar av säsongen. Följ laget via appen: Min fotboll

 

SIK Media

Upphovsrätt 2021 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Smått och gott från tränarstaben
2018-05-28 22:20
Hej alla,

Först och främst skulle vi tränare vilja tacka alla barn och föräldrar för en strålande insats på vårat hemmasammandrag. Verkligen superbra jobbat!

Nu är ju även matchsäsongen igång och vi tänkte bara berätta hur vi har tänkt angående kallelser till matcher:

Precis som förra året delade vi in barnen i olika matchgrupper innan vårt första sammandrag. Vi kommer att bygga lagen för varje sammandrag genom att kombinera grupperna på olika sätt så att alla skall få en chans att spela med alla. Förra helgen bildade t.ex. grupp 1 och 2 ett lag och grupp 3 och 4 ett annat lag. Till kommande helgs sammandrag blir det grupp 1 och 4 samt 2 och 3 som spelar tillsammans. Vilka som ingår i vilken grupp kan ses under Truppen »

Vi vill också påminna om att vi lägger in matchtider under Matcher » så fort vi själva får veta när matcherna skall spelas. Det går även rykten om att man skall kunna prenumerera på händelser i Kalender » 

Tittar man lite längre fram så ser det just nu ut som att vi kommer spela sista sammandraget för vårsäsongen den 1:a Juli. Till hösten kommer vi förutom att fortsätta med kommunserien även spela Tjejsistan i Sävar den 15:e september. Det blir det tredje året i rad vi är med och den här gången kommer tjejerna att spela sjumanna som en liten tjuvstart på nästa säsongs sjumannaspel. 

Ha nu en trevlig skol- och arbetsvecka så ses vi till helgen!

/Tränarna
Ny hemsida
2018-04-26 21:16
Hej alla!

Vad härligt att vi äntligen kommit igång med träningarna! Vi har hört tjejerna prata om fotboll hur länge som helst och det känns som att peppen aldrig varit större. Nu kör vi!

Här finns ett preliminärt matchschema för våren som ni kan se om ni klickar på Matcher ». Observera dock att det inte är säkert att vi kommer att spela exakt den dag som är upplagd, men räkna med att det blir samma helg som den upplagda dagen i alla fall. De exakta matchtiderna kommer att kommuniceras av arrangerande förening senast en vecka innan sammandragen och vi kommer att publicera dem så fort vi själva får reda på dem.

Vårt egna sammandrag arrangeras den 20/5 klockan 16-19. Mer information om vad detta innebär utöver matchspelet kommer våra lagföräldrar berätta mer om.

Alla träningstider och matcher fram till sista maj finns inlagda i Kalender »

Observera att vi inte har någon träning valborgsmässoafton.

/Tränarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 19/01 09:04 
Sandviks Idrottsklubb, 18/10 07:20 
 
Vi stöttar Sandviks IK