SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb

 
Bingolotto - Uppesittarkväll 23 december
2022-11-11 12:30

Nu är det dags att köpa Bingolotter!!

 

Information om hur du köper dina Bingolotter hittar du här

 

Stöd Skärgårdens stolthet och våra idrottande ungdomar!

Pressuttalande för Sandviks IK Dam
2022-10-18 16:35

Så var säsongens sista match slut och Sandviks IK:s damlag står som slutsegrare i div 2 Norrland samt segrare i kvalet till nya div 1 detta mot ASSI från Kalix. Vi är stolta, vi är mycket glada över vilken fantastisk säsong vi tillsammans har gjort. Många superlativ och stort beröm till alla i vårt lag. Alla som varit del i detta från fotbollssektionen, alla omkring vårt lag. Plus alla som stöttat vår verksamhet skall ta åt sig av hyllningssången. Sandviks IK är en bra förening med en verksamhet att vara stolt över. 

 

Nu till det svåra vilket beslut skall vi ta, flytta upp till nya div ett, eller stanna kvar i div 2? 

Att vinna en serie borde innebära stor glädje och eufori. Men att ta steget till nya div 1 är tufft och vi måste fatta vårt beslut idag söndag. Detta för att få behålla vår plats i div 2. 

Förutsättningar i detta är att divisionerna i ettan minskas från 6 serier till 3 serier Detta gör att 36 lag från div 1 åker ur sin serie. Konsekvensen blir då att norra ettan sträcker sig från Stockholm och norrut. Det blir 14 lag och 26 matcher säsongen 2023. I detta förslag så blir det för de lag som kommer från 2:an, att man flyttar 2 steg upp i seriesystemet. En stor utmaning sportsligt men en annan kanske än större utmaning är ekonomin. För oss Norrlandslag är detta tufft. 

 

Vi har gjort en grundlig analys och konsekvensbeskrivning av läget allt för att kunna ta ett rätt beslut. Hur ser ekonomin ut vad kommer det att krävas för en budget i balans. Hur ser den sportsliga utmaningen ut samt vilka ledare och spelare blir kvar i de olika alternativen. Därför har vi lämnat ut en enkät till samtliga spelare ledare plus att föreningen funderat i frågan. 

 

Vårt svåra beslut blir. 

 

ATT SANDVIKS IK KOMMER ATT TACKA NEJ TILL DIV 1: OCH DÄRMED FORTSÄTTA I DIV 2 NORRLAND 

Motivering 

  • Vi ser att den ekonomiska utmaningen blir för stor då vår budget kommer att 3-dubblas och den ekonomi som krävs finns för tillfället inte i föreningen. Och arbetet, kraften att jobba in så mycket pengar för laget skulle ta för mycket av vår energi. Detta blir extra kännbart då det blir en ny serieomläggning med spel från Stockholm och norrut. För Sandvik gäller det att rätta munnen efter matsäcken 

  • I vår enkätundersökning så har det kommit fram att vid spel i div 1 så slutar för många bärande spelare och ledare. Vilket skulle innebära att lagets struktur och organisation skulle förändras. Vid spel i div 2 fortsätter de flesta. 

  • Vi i Sandviks IK vill fortsätta bygga framtid att hela tiden slussa nya ungdomar mot vårt seniorlag. Och vid spel i div 1 ser vi att det steget blir för stort. Och vi skulle behöva ha ett upptagningsområde Umeå med omnejd. 

  • Vi ser också att den sportsliga utmaningen skulle bli tuff. Att ta 2 steg i seriesystemet anser vi i dagsläget vara för svårt. Att bevara den själ och sammanhållning som finns i dagens lag känns viktig för oss alla i Sandviks IK

  • Att div ll 2023 kommer att bli en sportsligt mycket tuffare serie än detta år. Fler bra lag samt ett geografiskt område från Sundsvall till Skellefteå. Detta passar Sandviks IK bättre. Både Sportsligt och ekonomiskt. 

Anders Hägglund

SportchefSIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Herrar Div 2
Kontrakt säkrat för 2023
2022-10-08 19:37, Herrar Div 2

Efter ett drama hemma på Sandviks IP vänder vi underläge 0-1 till seger med 2-1 mot Ytterhogdals IK i herrarnas div 2 Norrland. Lewis Nihorimbere gör båda målen för svart-gult. Därmed är vi klara för spel i div 2 Norrland även säsongen 2023!

 

FORZA SIK 💪🖤💛

 

 

SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Avgörandet
2022-10-04

Fotbollssäsongen är nu slut för de flesta men ännu återstår två oerhört spännande hemmamatcher för våra två seniorlag. Båda matcherna spelas på Sandviks IP och är avgörande för vilken serie respektive lag spelar i nästa säsong.

 

Sandviks IK vill nu bjuda in alla supportrar, sponsorer, föräldrar, ungdomar, släkt och vänner till två spännande matcher. Klä er i svart-gult, samla ihop era lag, hurra och heja fram våra duktiga seniorlag och hjälp dem avsluta säsongen på bästa sätt! Ta med alla ni känner!

 

Vi hoppas att vi tillsammans kan skapa en härlig inramning och rolig avslutning på säsongen där vi får uppleva två spännande matcher på Sandviks IP!

 

Kiosken är öppen där vi säljer fika, varmkorv och naturligtvis varma passande SIK-mössor!

 

Lördag den 8/10 kl 15.00, Sandviks IK – Ytterhogdals IK, div 2 Norrland herrar.  

 

Söndag den 9/10 kl 14.00, Sandviks IK – ASSI IF, kval till div 1 Norrland damer.


Fri entré gäller vid båda matcherna!

 

Välkomna!

Matchinfo: 
- För att säkra spel i division 2 kommande säsong behöver SIK Herr ta mer poäng än vad jagande Sunds IF gör som just nu ligger på negativt kvalspel.  

- Kvalet till div 1 Dam avgörs i bäst av två matcher, bortamatchen spelas den 16 okt. 

Sandviks IK hälsar publik, gästande lag, domare, funktionärer och sponsorer varmt välkomna


SIK Media
 
Upphovsrätt 2022 Sandviks IK. Tillstånd att använda citat från denna artikel beviljas förutsatt att källhänvisning ges till sandviksik.se

Nyheter från vår verksamhet
Damer Div 2, 17/10 21:09 
Damer Div 2, 10/10 15:10 
Herrar Div 2, 08/10 19:37 
Herrar Div 2, 30/09 18:37 
 
Vi stöttar Sandviks IK