SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandviks Idrottsklubb
Fotbollens Ungdomssektion

Välkommen till Fotbollens Undgdomssektion

Sandviks IK:s ungdomssektion har som drivkraft att skapa så goda förutsättningar som möjligt för alla barn och ungdomar som vill spela fotboll i skärgården.  Föreningen har därför tagit fram en gemensam värdegrund samt riktlinjer för hur vi vill utveckla våra ungdomar, både som fotbollsspelare och som människor.

 

Det finns många olika sätt och se på hur fotboll ska spelas. Därför tycker vi att det är viktigt att vi är tydliga med vad som är viktiga beteenden för att spela fotboll för Sandviks IK. 

En konkret spelidé hjälper ungdomslagens ledare att skapa en röd tråd för progression i de olika åldrarna.

Med tydliga beteenden för spelet på plan och tydliga beteenden för ageranden som människa ökar möjligheten att skapa vinnande karaktärer bland våra spelare. 

Genom vår ungdomsverksamhet ska vi utveckla nödvändig kunskap, skicklighet, värderingar och vanor för att skapa bra fotbollsspelare och goda samhällsmedborgare.

 Den svartgula tråden är i linje med Svenska fotbollsförbundets ”Spela, lek och lär.” 

 

Våra värdeord är:

  • Vara ödmjuk. 
  • Ständigt vilja utvecklas. 
  • Arbeta hårt, arbeta rätt. 
  • Göra andra bättre.
Arvoden för domare 2024
2024-05-06 07:40

Arvoden för domare för 2024 finner ni via bifogad länk. 

 

Arvode Fotboll - Västerbotten (svenskfotboll.se)

Kort om ledarträffarna
2024-02-27 15:34

Tack alla fina ledare som deltog med sitt engagemang under ledarträffarna i veckan. 

Totalt så var vi strax under 40 ledare fördelat på tre tillfällen som bidrog med många intressanta diskussioner om hur vi kan fortsätta utveckla fotbollen genom samverkan och nytänkande.

 

Vi i ungdomssektionen kommer nu att sätta oss och samla ihop all input och goda idéer för att sedan jobba vidare med det och ta fram ett mera konkret material som vi tillsammans med er ska jobba med rent praktiskt på olika sätt under säsongen.

 

15 mars! Viktigt datum att komma ihåg, senaste datum att anmäla sitt lag för seriespel samt sista idag att lämna in registerutdrag.

 

På återhörande,

 

US

Ledarträffar kick-off säsongen 2024
2024-02-09 16:31

Dagarna bir längre och ljusare, äntligen börjar det närma sig fotbollssäsong igen!! 

 

Ungdomssektionen bjuder in till ledarträffar inför säsongen 2024.

Vi testar ett litet nytt upplägg i år, så istället för ett stort ledarmöte för alla Usamtidigt har vi delat upp oss spelsystem-mässigt enligt nedan:

 

25/2 kl 18:00-19:00 5-manna
25/2 kl 19:00-20:30 7-manna
26/2 kl 18:00 –19:30 9/11-manna

Samtliga träffar sker på IP.

 

Vår tanke och förhoppning med detta upplägg är att vi kan anpassa information och diskussioner på ett bättre sätt så att det blir mer givande för er.

 

Kallelse till mötena skickas ut via SportAdmin och innehåller en agenda för vad vi kommer att avhandla under kvällen. Vår önskan är att så många ledare från varje lag kommer, för ordningens skull, svara på kallelsen.

 

Ni kan redan nu förbereda årets registerutdrag, dessa ska samlas in under mötet. och är obligatoriskt för samtliga. Frågor kring detta? Vänd dig till Sandra Wallström, 070-584 45 86, sandrawallstrom6@gmail.com 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/digitalt-registerutdrag/ 

 

För dig som ny ledare i Sandviks IK innebär detta att vi som förening följer Riksidrottsförbundets krav om Trygg idrott och att alla över 15år som har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn är skyldiga att uppvisa ett registerutdrag. Mer information finner du här: https://www.rf.se/rf-arbetar-med/trygg-och-inkluderande-idrott/trygg-idrott 

 

Varmt välkomna,

 

Ungdomssektionen

Lär känna våra Damstjärnor inför Sommaren EM i England!
2022-06-23 20:14

Hemma hos EM-stjärnorna | SVT Play

 

https://www.svtplay.se/hemma-hos-em-stjarnorna

 

Sveriges spelschema: 

 

Lördag 9 juli, kl. 21.00: Nederländerna - Sverige (TV4)

 

Onsdag 13 juli, kl. 18.00: Sverige - Schweiz (SVT2/SVT Play)

 

Söndag 17 juli, kl. 18.00: Sverige - Portugal (TV4)

Registerutdrag från belastningsregistret
2022-03-12 13:42
Från och med 1/1 2020 är barnkonventionen lag och som ett led i detta kräver Riksidrottsförbundet att alla föreningar begär in ett registerutdrag från Polisens belastningsregister från alla sina ledare. 


https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

 

Rent praktiskt går ni in via länken ovan och följer instruktionerna. Efter ca två veckor kommer ni att få ett registerutdrag hemskickat. Detta kuvert ska sedan lämnas i postlådan på Sandviks IP, kuvertet kan vara öppnat. Vi vill att ni lämnar in kuvertet senast 25/3.

 

Vi i ungdomssektionen kommer sedan att dokumentera i vårt medlemsregister att vi tagit emot utdraget. Därefter kommer utdraget att lämnas åter till respektive ledare, utdragen kommer alltså inte att arkiveras av Sandviks IK.  

 

Detta är alltså något vi gör för att säkerställa en trygg förening för alla. Hoppas på allas förståelse för detta.  

 

Vid frågor kontakta ordföranden i ungdomssektionen, Erik Lindström. 

Nyheter från föreningen
Sandviks Idrottsklubb, 26/03 18:00 
Sandviks Idrottsklubb, 19/01 09:04 
Sandviks Idrottsklubb, 18/10 07:20 
 
Vi stöttar Sandviks IK